Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Παράνομη η κατοχή και η διανομή του “μανιφέστου” του μακελάρη

Νέα Ζηλανδία: Παράνομη η κατοχή και η διανομή του “μανιφέστου” του μακελάρη

Παράνομη κρίθηκε η κατοχή και η διανομή του “μανιφέστου” του μακελάρη του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος σε τέτοια θέματα, Ντέιβιντ Σανκς, που χαρακτήρισε το μανιφέστο του μακελάρη στη Νέα Ζηλανδία ανάρμοστο και πλέον η κατοχή και η διανομή του αποτελεί αδίκημα.

«Άλλοι αναφέρονται σε αυτή τη δημοσίευση ως ένα ‘μανιφέστο’, αλλά εγώ το θεωρώ ένα άξεστο φυλλάδιο που προάγει τον φόνο και την τρομοκρατία. Είναι ανάρμοστο με βάση την νομοθεσία στη Νέα Ζηλανδία», υπογράμμισε ο Σανκς σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατηγοροποίηση αυτή του εγγράφου από τις κρατικές αρχές, αποτελεί ένα «αιτιολογημένο όριο στην ελευθερία της έκφρασης. Υπάρχει μια σημαντική διάκριση που πρέπει να γίνει μεταξύ ‘εκφράσεων μίσους’ που μπορεί να απορρίπτονται από πολλούς ορθώς-σκεπτόμενους ανθρώπους αλλά είναι νόμιμο να διατυπώνονται, αλλά αυτού του είδους η δημοσίευση σκοπίμως συντάχθηκε για να εμπνεύσει τον φόνο και την τρομοκρατία», τόνισε ο Σανκς όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και “υπερβαίνει τα όρια”.

Λίγο πριν πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις του, ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία κοινοποίησε στο διαδίκτυο ένα έγγραφο το οποίο έστειλε στην πρωθυπουργό της χώρας Τζασίντα Άρντερν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές έκριναν επίσης παράνομο το 17λεπτο βίντεο που ανάρτησε ο τρομοκράτης καταγράφοντας ζωντανά τις επιθέσεις του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις