Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρόσωπο “κλειδί” του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν οι Τούρκοι! Η μοιραία νύχτα της 4ης Ιουλίου

Πρόσωπο “κλειδί” του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν οι Τούρκοι! Η μοιραία νύχτα της 4ης Ιουλίου

– Ο άνθρωπος που συνελήφθη σχετίζεται άμεσα με ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης
– Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης
– Πώς έφτασαν οι Τούρκοι στην σύλληψη

Μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, που έγινε τη νύχτα της 4ης Ιουλίου, αποκάλυψε η αστυνομία. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης συνελήφθησαν πέντε άτομα που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και επεδίωκαν να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μεταξύ των συλληφθέντων, ένα πρόσωπο “κλειδί”. Η σύζυγος του Αμπού Ομάρ αλ Σισάνι, ανώτερου διοικητή του Daesh, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δύο χρόνια σε μάχη.

Ο αντιπολιτευόμενος υπουργός πολέμου του Daesh και στενός σύμβουλος του ηγέτη της εξτρεμιστικής ομάδας, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο Γεωργιανός Σισάνι σκοτώθηκε σε συμπλοκή στην ιρακινή συνοικία Shirqat, νότια της Μοσούλης, τον Ιούλιο του 2016.

Μυστική ταυτότητα

Η ταυτότητά της συζύγου του Σισάνι ανακαλύφθηκε μόνο ύστερα από αρκετές ημέρες ερευνών, αφού το διαβατήριό της θεωρήθηκε ψεύτικο, ανέφερε η αστυνομία. Την αναγνώρισαν μόνο με τα αρχικά “SD”.

Είχε συλληφθεί στις 17 Ιουλίου και φυλακίστηκε. Είχε δύο γιους με τον Shishani, παρόλο που η τύχη των παιδιών ήταν ασαφής.

Ποιος ήταν ο Σισάνι

Ο Σισάνι συνελήφθη το 2010 για κατοχή όπλων και πέρασε πάνω από ένα χρόνο στη φυλακή, πριν εγκαταλείψει τη Γεωργία το 2012 για την Κωνσταντινούπολη και αργότερα φύγει στη Συρία.

Αποφάσισε να συμμετάσχει στο Daesh τον επόμενο χρόνο και δεσμεύτηκε για την υπακοή του στη Βαγδάτη. Πριν από το θάνατό του, είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών από τις ΗΠΑ που πρόσφεραν μέχρι και 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην σύλληψή του.

Γνωστός ως «ο Τσετσένος», ο Σισάνι ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες του Daesh με επαγγελματικό στρατιωτικό υπόβαθρο και είχε αρκετές εκατοντάδες αγωνιστές, κυρίως από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, υπό τις εντολές του, όταν είχε πάει στη βόρεια Συρία το 2013 για να συμμετάσχει στην εξέγερση εναντίον του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

ΠΗΓΗ: TRT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις