Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζάεφ: Ο Γκρουέφσκι θα επιστραφεί στην ΠΓΔΜ

Ζόραν Ζάεφ

O πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία, θα επιστρέψει στα Σκόπια, δεσμεύτηκε ο Ζάεφ.

«Όλα θα γίνουν όπως είπα. Και σας λέω ότι ο Γκρουέφσκι θα επιστραφεί! Γιατί το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι είναι στο πλευρό μας. Θα επιστραφεί!», δήλωσε ο Ζάεφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alsat-M.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε επίσης ότι όσοι εμπλέκονται στη διαφυγή του Γκρουέφσκι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

Η δήλωση του προέδρου Ζάεφ έρχεται λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα, που επικαλούνταν πηγή της αστυνομίας και ήθελαν τον Γκρουέφσκι να έχει διαφύγει στην Ουγγαρία μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας με τη βοήθεια Ούγγρων διπλωματών.

Τα ίχνη του ωστόσο έχουν χαθεί από τις 8 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκολα Γκρουέφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών , για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Την περασμένη Παρασκευή δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε το αίτημα Γκρουέφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και έτσι αυτός είχε την υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για την έκτιση της ποινής του. Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν παρουσιάστηκε στις φυλακές και δεν βρέθηκε στο σπίτι του, οπότε εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις