Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρέμος στηρίζει… Κώστα Μπακογιάννη!

Ρέμος στηρίζει… Κώστα Μπακογιάννη!
instagram

Ψήφο… εμπιστοσύνης στον Κώστα Μπακογιάννη δίνει ο Αντώνης Ρέμος για τους ανοιχτούς δρόμους που συνάντησε στην κατάλευκη Στερεά Ελλάδα!

Ο Αντώνης Ρέμος με ανάρτηση στο instagram ευχαριστεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (σ.σ. που διοικεί ο Κώστας Μπακογιάννης) που κρατά ανοιχτό το οδικό δίκτυο για τους οδηγούς, παρά την έντονη χιονόπτωση.

Μάλιστα, ο δημοφιλής τραγουδιστής ποστάρει για του λόγου το αληθές και φωτογραφία από το  σημείο Ζεμενό, 4 χιλιόμετρα από την Αράχωβα.

Ζεμενό

Το Ζεμενό είναι μικρός οικισμός της Νομαρχιακής Ενότητας Βοιωτίας, χτισμένος πλευρικά του δρόμου που συνδέει την Λιβαδειά με την Αράχωβα.

Βρίσκεται πάνω στο στενό πέρασμα που συνδέει τη Βοιωτία με τους Δελφούς και την Φωκίδα, από το οποίο διερχόταν στην αρχαιότητα η Σχιστή οδός.

Στο παρελθόν υπήρχαν στην περιοχή μόνο κάποιες ταβέρνες, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, επωφελούμενη από την ανάπτυξη της γειτονικής Αράχωβας, από την οποία απέχει 4 χιλιόμετρα, έχει αποκτήσει αρκετές εξοχικές κατοικίες.

Ο οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων και ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, είναι 32 κάτοικοι.

Στην περιοχή του Ζεμενού πραγματοποιήθηκε το 1856 μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις της χωροφυλακής και στη συμμορία του περιβόητου λήσταρχου, Χρήστου Νταβέλη. Στη μάχη εξολοθρεύτηκε ολόκληρη σχεδόν η συμμορία του Νταβέλη, ενώ σκοτώθηκε και ο αρχηγός της χωροφυλακής Ιωάννης Μέγας.

πηγή: instagram

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις