Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση Οκτωβρίου: Έχουν έρθει οι πάνω…κάτω!

Τηλεθέαση Οκτωβρίου: Έχουν έρθει οι πάνω…κάτω!

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν αλλά είναι εμφανές ότι θα είναι πολύ δύσκολη και για… ψύχραιμους παίκτες που θα πρέπει όμως να κάνουν και σωστές επιλογές.

Βέβαια ο αγώνας είναι… μαραθώνιος και έχουμε αρκετούς μήνες ακόμα αλλά όλοι έχουν… πουσάρει προσπαθώντας να σημειώσουν υψηλές τηλεθεάσεις ώστε να διεκδικήσουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα.

Δικαιολογημένα λοιπόν όλοι αγωνιούσαν για τις επιδόσεις τους τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα κάποιοι σήμερα να αισθάνονται πως… ε, καλά πάει, ενώ για κάποιους άλλους το μηνιαίο ραβασάκι της Nielsen ήταν πραγματικά… λυπητερή!

Στην κατάταξη του γενικού συνόλου λοιπόν πρώτος βγήκε ο ΣΚΑΪ με 16,9% μέσο όρο κι έχοντας αυξήσει τα ποσοστά του αλλά νιώθοντας την… ανάσα του ΑΝΤ1 που καταφέρνοντας να σημειώσει σημαντική αύξηση τηλεθέασης με ποσοστό 16,4% βρέθηκε στη δεύτερη θέση.  Αξιοσημείωτο είναι ότι έστω και με αρκετή διαφορά, στην τρίτη θέση βρέθηκε το STAR με 12,9% ρίχνοντας τον ALPHA στην τέταρτη αφού το μέχρι πρότινος δυνατό κανάλι της Κάντζας σημείωσε 12% μέσο όρο, με το OPEN να το ακολουθεί έχοντας διαγράψει 8,7%.

Ενδιαφέρουσα η κατάταξη και στο δυναμικό κοινό με τον ΑΝΤ1 να βρίσκεται με άνεση στην κορυφή με 16,7% μέσο όρο και το STAR να καταφέρνει με 15,5% να κερδίζει τη δεύτερη θέση. Το… αδελφό του κανάλι, ο ALPHΑ βρέθηκε αρκετά πιο πίσω, στην τέταρτη θέση, με 12,3% έχοντας χάσει και από τον ΣΚΑΪ που σημείωσε 13%.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Οκτώβριο ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο.

Συγκρίνοντας μάλιστα τις επιδόσεις των σταθμών τον Οκτώβριο 2019 με τον Οκτώβριο του 2018 παρατηρούμε ότι σε έναν μόλις χρόνο έχουν αλλάξει πολλά στην κατάταξη, αφού ο ALPHA βρισκόταν στη δεύτερη θέση, μετά τον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1 που ήταν στην τρίτη, ενώ στο δυναμικό κοινό  ο ALPHA κατακτούσε άνετα την κορυφή.  Είναι σαφές λοιπόν ότι το μεγαλύτερο μέρος του φετινού προγράμματός του δεν είναι… alpha επιλογή των τηλεθεατών και επιβάλλεται -αν βεβαίως βεβαίως… θέλουν να ανακάμψουν την πτωτική πορεία του!- να κάνουν διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι σύντομα, μέσα στο μήνα, ένας καινούργιος παίκτης, το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη που σήμερα απέκτησε και το «θησαυρό» του MEGA θα είναι επίσημα στον αέρα και αναμένεται να φέρει αλλαγές στα έως τώρα δεδομένα…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις