Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

BFF Banking Group: Όλα έτοιμα για… δυναμική είσοδο!

BFF Banking Group
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Δυναμική διείσδυση στην επιχειρηματική αγορά της χώρας, επιδιώκει ο τραπεζικός όμιλος BFF Banking Group, που εξειδικεύεται στην παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε εταιρείες που προμηθεύουν τον τομέα Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιταλικός όμιλος BFF Banking Group, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις, σχετικά με τη νέα στρατηγική που θα χαράξει στη χώρα μας το προσεχές διάστημα.

Το όνομα του BFF Banking Group, έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2019, όταν, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης αγοράς απαιτήσεων από φορείς του Δημοσίου Τομέα στην Ελλάδα, ωστόσο, η είσοδός του στην ελληνική αγορά πραγματοποιήθηκε το 2017, το ίδιο έτος που ο όμιλος BFF Banking Group εισήχθη και στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας. Από τότε, η διοίκηση του ομίλου, αφουγκράζεται τις αλλαγές που σημειώνονται στο επιχειρηματικό τοπίο της Ελλάδας και σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Σχετικά με το αντικείμενο που εξειδικεύεται ο όμιλος, η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει ότι «Υποστηρίζουμε τις εταιρίες στις επιχειρηματικές τους σχέσεις με τη Δημόσια Διοίκηση, εξασφαλίζοντας ρευστότητα και βελτιώνοντας τους χρηματοοικονομικούς τους δείκτες μέσω υπηρεσιών factoring και διαχείρισης απαιτήσεων»

Ποια είναι η BFF Banking Group

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1985, με πρωτοβουλία μιας ομάδας βιομηχανικών φορέων στη φαρμακευτική και βιοϊατρική βιομηχανία. Ο αρχικός κλάδος της εταιρείας αφορούσε τη διαχείριση των απαιτήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας στην Ιταλία. Το 1990 η εταιρεία ξεκίνησε να προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα εκχώρησης επιχειρηματικών απαιτήσεων χωρίς δικαίωμα ανάγωγης.

Το 2010 ο Όμιλος BFF Banking Group ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στην Ισπανία για να εξυπηρετήσει πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην αγορά αυτή, ενώ, το 2014 επεκτάθηκε και στην Πορτογαλία.

Το 2013, απέκτησε τραπεζική άδεια κι από τότε, ο όμιλος άρχισε να προσφέρει την δυνατότητα για online προθεσμιακές καταθέσεις σε πελάτες λιανικής και εταιρειών. Το προϊόν καταθέσεων λιανικής πώλησης ξεκίνησε πρώτα στην Ιταλία (2014) και στη συνέχεια στην Ισπανία και τη Γερμανία (2015).

Το 2016, ο Όμιλος BFF Banking Group επέκτεινε το διεθνές του αποτύπωμα με την εξαγορά του ηγετικού ομίλου στη διαχείριση απαιτήσεων του δημόσιου τομέα στην Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Τον Απρίλιο του 2017 ο Όμιλος BFF Banking Group εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας (MTA) και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα και αργότερα το 2018 στην Κροατία. Την ίδια χρονιά ο Όμιλος BFF Banking Group άνοιξε ένα υποκατάστημα στη Λισαβόνα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας στην Πορτογαλία.

Το 2019, ο Όμιλος ενίσχυσε περαιτέρω τη διεθνή του ανάπτυξη, εξαγοράζοντας στην Ισπανία την ανταγωνιστική εταιρεία IOS Finance. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τις διασυνοριακές δραστηριότητες στη Γαλλία και άνοιξε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πολωνία, προσφέροντας προθεσμιακές καταθέσεις σε πελάτες λιανικής και επιχειρήσεις.

Εκτός από την Ελλάδα, η δραστηριότητα του Ομίλου BFF Banking Group εκτείνεται σήμερα σε: Ιταλία, Κροατία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία, ενώ στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία δραστηριοποιείται με προθεσμιακές καταθέσεις, εξυπηρετώντας συνολικά 12 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις