Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΤΑΙΠΕΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το ακίνητο “Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου”

ΤΑΙΠΕΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το ακίνητο “Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου”
intime (αρχείο)

Άγονος κηρύχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός για το ακίνητο “Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου”, καθώς, η δεσμευτική οικονομική προσφορά που είχε υποβληθεί, ήταν κατώτερη του εύρους αποτίμησης του ακινήτου.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεχθεί μία δεσμευτική οικονομική προσφορά από το επενδυτικό σχήμα “AMALIA DEVELOP & INVEST UG” για τη μεταβίβαση του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου “Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου” για 99 έτη. Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Ταμείο ζήτησε την υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, όμως, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής δεν ανταποκρίθηκε.

Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση στα Λουτρά της Κύθνου, σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα. Εντός του ακινήτου βρίσκεται το ξενοδοχείο Ξενία, δυναμικότητας 46 δωματίων, που εκτείνονται σε τρεις ορόφους.

ΤΑΙΠΕΔ: Διατηρητέο – μνημειακό συγκρότημα

Διαθέτει επίσης, ένα Υδροθεραπευτήριο στο οποίο βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά, που αποτελούνται από 14 ατομικούς μαρμάρινους χωνευτούς λουτήρες, ένα υδρομασάζ και βοηθητικούς χώρους (αίθουσες αναμονής κ.λπ). Πρόκειται δε, για διατηρητέο – μνημειακό συγκρότημα, καθώς αποτελεί το πρώτο σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο στην Ελλάδα και το μοναδικό στην περιοχή των Κυκλάδων.

Μάλιστα, τα κτίρια του Υδροθεραπευτηρίου κατασκευάστηκαν με προσωπικό ενδιαφέρον της βασίλισσας Αμαλίας, ενώ στα αρχιτεκτονικά σχέδια βάζουν την υπογραφή τους μερικοί από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες της εποχής.

Εντός του ακινήτου, επίσης, υπάρχουν οι δύο αναγνωρισμένες Ιαματικές Πηγές, η αλατούχα των Αγίων Αναργύρων και η σιδηρούχα του Κακκάβου. Μεταξύ του ακινήτου και της παραλίας, παρεμβάλλεται οικοδομικό τετράγωνο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου αφήνοντας ανεμπόδιστη τη θέα προς τη θάλασσα από το Ξενία και το Υδροθεραπευτήριο.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί η προσέλκυση επενδυτή, που θα ανακατασκευάσει το υπάρχον ξενοδοχείο και θα θέσει σε λειτουργία τις ιαματικές πηγές, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει τελευταία η Κυβέρνηση, για την ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις