Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Το νέο «γλυκό» απόκτημα του Ομίλου Καστελόριζο

Το νέο «γλυκό» απόκτημα του Ομίλου Καστελόριζο

Το δέκατο σημείο πώλησης, εγκαινίασε πρόσφατα ο όμιλος Καστελόριζο του επιχειρηματία Αντώνη Σταύρου, αυτή τη φορά ανοίγοντας ένα κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που συνδυάζει γλυκές και αλμυρές γεύσεις, εμπνευσμένες από την Πόλη.

Πρόκειται για τη Ζουμπουρλού, που, λειτουργεί στην πλατεία του Ψυρρή, ως κομφεταρία – πατισερί, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, που εκτός από παραδοσιακά και πολίτικα γλυκά σερβίρουν και χειροποίητες πίτες.

Με την νέα επένδυση, ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, ο Αντώνης Σταύρου μαζί με το γιο του Βασίλη, κάνουν ένα ακόμα βήμα στον κλάδο της εστίασης, αξιοποιώντας έτσι, εμπειρία 35 χρόνων.

Η ιδέα για τη Ζουμπουρλού, «γεννήθηκε» πριν από 6 χρόνια σε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και υλοποιήθηκε, μόλις βρέθηκε το κατάλληλο ακίνητο, στην πλατεία Ψυρρή. Πρόκειται για ένα παλιό πέτρινο κτίριο της οικογένειας Αλιμόνου, που επιπλέον, στον πάνω όροφο διαθέτει ξενώνα με 4 δωμάτια, τα οποία έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία που τα διαχειρίζεται για εμπορική εκμετάλλευση. Στα πλάνα, δε, της ιδιοκτησίας, περιλαμβάνεται, η αξιοποίηση της ταράτσας, ώστε στην επόμενη σεζόν, να λειτουργήσει ως roof garden. Το κατάστημα, παρόλο που μετρά σχεδόν τρεις μήνες ζωής, έχει ήδη «κερδίσει» το κοινό, με αποτέλεσμα η οικογένεια Σταύρου, να έχει δεχθεί προτάσεις για τουλάχιστον δύο ακόμη γλυκοπωλεία Ζουμπουρλού στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής. Ωστόσο, ο Α. Σταύρου, επιδιώκει να αναπτύσσεται ο όμιλος με προσεκτικά βήματα, γι’ αυτό και όπως ανέφερε ο ίδιος «Είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για επέκταση της ιδέας».

Μιλώντας για τις προοπτικές στον κλάδο της εστίασης, ο Α. Σταύρου, εκτιμά ότι «Παρά τη μείωση του ΦΠΑ, ωστόσο, οι τιμές στην εστίαση παραμείναν υψηλές, γι’ αυτό και όπως λέει χαρακτηριστικά «Γινόμαστε πάλι ακριβοί στο φαγητό». Να σημειωθεί, ότι πάγια πολιτική του ομίλου Καστελόριζο, αποτέλεσε η απορρόφηση, των αυξήσεων ΦΠΑ, ενώ μιλώντας για τους φόρους στην εστίαση, ο Α. Σταύρου ανέφερε, ότι «οι μειώσεις φόρων είναι ευεργετικές για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης».

Στην «ομπρέλα» του ομίλου βρίσκονται τα καταστήματα Καστελόριζο Κηφισιάς, Καστελόριζο Βάρκιζας, Ορίζοντες Λυκαβητού, Όμικρον Μεζέ στην Κηφισιά, Ρακί Μεζέ στην Καλλιθέα, Κ.Grill στις Τζιτζιφιές και τη Βούλα, Μezze Glyfada και Ramino στη Γλυφάδα.

Ο όμιλος απασχολεί 350 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 15 απασχολούνται στο νέο κατάστημα, τη Ζουμπουρλού. Όσον αφορά τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, το 2018 ενισχύθηκε κατά 300 χιλ. περίπου και ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδική τάση επικρατεί και το 2019.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις