Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η πιο όμορφη παραλία της Άνδρου δεν είναι τα Άχλα ούτε της Γριάς το πήδημα

Η πιο όμορφη παραλία της Άνδρου δεν είναι τα Άχλα ούτε της Γριάς το πήδημα

Μπορεί οι παραλίες Άχλα και της Γριάς το πήδημα να είναι οι πιο γνωστές στην Άνδρο, όμως η πιο εξωτική είναι άλλη… Δείτε το βίντεο.

Το Καλοκαίρι πλησιάζει και εσείς ακόμα δεν ξέρετε πού να κάνετε τις διακοπές σας; Ένα βίντεο 3 λεπτών θα σας κάνει να λατρέψετε την Άνδρο για τα γραφικά χωριά και τις καθαρές παραλίες της. Ποια είναι όμως η καλύτερη;

Η Άνδρος έχει δεκάδες αμμώδεις και βραχώδεις παραλίες, αφού η ακτογραμμή της είναι 176 χιλιόμετρα. Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα. Η πρόσβαση στην παραλία Άχλα γίνεται με καράβι, που ξεκινάει από το λιμάνι της Χώρας, ή με αυτοκίνητο από χωματόδρομο από τη Βουρκωτή.

Προτείνονται επίσης οι παραλίες Της Γριάς το πήδημα (με το αυτοκίνητο) και Μπουρός (με βάρκα). Βρίσκονται και οι δύο στον Όρμο Κορθίου και διακρίνονται για την αναλλοίωτη φυσική τους ομορφιά.

Υπάρχουν βέβαια και βραχώδεις παραλίες που είναι δημοφιλείς όπως τα Γιάλια στις Στενιές, ο Χαλκολιμιώνας στην περιοχή Σταυροπέδα και η παραλία του Συνετίου στο χωριό Συνέτι. Στα βόρεια του νησιού βρίσκονται και οι παραλίες Βιτάλι και Πισωλιμιώνας. Στον Όρμο Κορθίου υπάρχει και η αμμώδης παραλία του Μύλου η οποία, επειδή όταν φυσάει βόρειος άνεμος σηκώνει πολύ κύμα, είναι ιδανική για τους λάτρεις του surfing και του windsurfing.

Η πιο όμως εξωτική με παραδεισένια νερά είναι και η παραλία Ζόρκος ή Ζόργκος, στα βόρεια του νησιού σε μια επιβλητική τοποθεσία. Κοντά στην παραλία βρίσκεται μία ταβέρνα για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας στην πανέμορφη παραλία. Μπορεί να είναι μακριά από τη Χώρα, – περίπου μιάμιση ώρα – όμως η εμπειρία αξίζει τον κόπο.

Δείτε το μαγευτικό βίντεο που θα σας πείσει ότι η Άνδρος είναι το νησί σας για τις φετινές διακοπές του Καλοκαιριού:

Πηγή βίντεο: George Simos

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις