Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ενοχλημένος ο Τσίπρας από τους χειρισμούς Πολάκη

Ενοχλημένος ο Τσίπρας από τους χειρισμούς Πολάκη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ναι μεν αλλά από τον πρωθυπουργό για τον Παύλο Πολάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει μεν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας αλλά δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του.
Κρίνει επικοινωνιακά λάθος το όλο θέμα με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Ενόχληση για τη… νυχτερινή ενασχόληση Πολάκη με τα social media.

Την ενόχληση του για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή το δάνειο του Παύλου Πολάκη έδειξε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το υπουργικό συμβούλιο όταν ζήτησε από τους υπουργούς του «να μην παρασύρονται  σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά».

«Θέλω να σας προτρέψω να δείτε και να ασχοληθείτε με τη μεγάλη εικόνα. Και να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και που έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους πετυχαίνουμε» είπε ο πρωθυπουργός θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας αλλά και σε όλους όσους εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις ότι θα πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τα θέματα με όρους παραπολιτικής.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει επί της ουσίας τον υπουργό του καθώς θεωρεί ότι ούτε κάποιο σκάνδαλο υπάρχει γύρω από το δάνειο του, ούτε μαγνητοφώνησε τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο χειρισμός του θέματος ωστόσο είναι επικοινωνιακά λάθος. Όπως λένε κορυφαία στελέχη ακόμα και το τηλεφώνημα που έκανε προς τον Έλληνα Τραπεζίτη θα μπορούσε να το ανακοινώσει με μια δήλωση του έτσι ώστε να μην στηθεί γύρω από αυτή την ιστορία ένα όργιο παραπληροφόρησης.

Ακόμα η καθημερινή νυχτερινή ενασχόληση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τα μέσα κοινωνικής θεωρείται σε ένα μεγάλο βαθμό προβληματική από κάποιους συνεργάτες του πρωθυπουργού, καθώς λόγω χαρακτήρα και ταπεραμέντου ο υπουργός πυροδοτεί αντιπαραθέσεις με όσους τον έχουν στοχοποιήσει.

Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός θεωρήθηκε από πολλούς επιβεβλημένο καθώς την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει μια σειρά από θετικά μέτρα (νέα ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, 120 δόσεις, επιδότηση ενοικίου) τέτοιου είδους επεισόδια μονοπωλούν την επικαιρότητα και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να διαμηνύσει προς τους συνεργάτες του ότι η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση θα γίνεται με καθαρά πολιτικά επιχειρήματα καθώς την συγκεκριμένη στιγμή το θετικό αφήγημα της κυβέρνηση μπορεί να δυσκολέψει την δουλειά της ΝΔ.

«Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες, που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν σε ούτε μια από τις προβλέψεις τους και τις εκτιμήσεις τους για την οικονομία, να τους αφήσουμε αυτούς να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού» είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος έμμεσα και στον Γιάννη Στουρνάρα. «Και εμείς να συνεχίσουμε τη δική μας δουλειά, το δικό μας έργο, που είναι να δώσουμε ανάσα στην οικονομία, να δώσουμε στήριγμα στους πιο αδύναμους, να προχωρήσουμε στον προοδευτικό θεσμικό μετασχηματισμό, αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες, αλλά και στην ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του διεθνούς κύρους της χώρας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις