Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γαβρόγλου: Καλύτερη συνεργασία το 2019 ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία

Γαβρόγλου: Καλύτερη συνεργασία το 2019 ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία
photo eurokinissi

Ευχές για μια καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία το 2019 από τον Κώστα Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου κατά την έξοδό του από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας τόνισε πως “η καλή συνεργασία είναι δεδομένη, δείγματά της είδαμε και στο 2018. Το 2019 θα είναι μια σημαδιακή χρονιά για την καλύτερη συνεργασία, για τη διασφάλιση της μισθοδοσίας των ιερέων, για το νοικοκύρεμα των οικονομικών και βεβαίως για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία».

ΟΙ δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, ήρθαν σε συνέχεια της ευχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «η πατρίδα και η Ελλαδική Εκκλησία να έχουν συνεργασία για το καλό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι θα περάσει η συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα, στο Μαξίμου, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι «Η συμφωνία αυτή είναι ένα πλαίσιο, επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το ’19 θα είναι μια χρονιά που θα εξορθολογίσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με την Εκκλησία».

Τέλος, αναφορικά με το αν φοβάται μια αρνητική απόφαση της Ιεραρχίας, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως «Εμείς, όπως ξέρετε, συνομιλούμε κατά κύριο λόγο με την κοινωνία και αυτά δεν γίνονται ανεξάρτητα από την τεράστια αποδοχή που έχει δείξει η κοινωνία για μια τόσο ιστορική συμφωνία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις