Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καμμένος: Εγκληματικές ενέργειες στο ΥΠΕΞ υπό την καθοδήγηση Κοτζιά

Καμμένος: Εγκληματικές ενέργειες στο ΥΠΕΞ υπό την καθοδήγηση Κοτζιά

Με στοιχεία αλλά και στιγμές έντασης ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε στη Βουλή. Ο κ.Καμμένος έκανε σοβαρές καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και υποστήριξε ότι έγγραφα στο υπουργείο Εξωτερικών καταστράφηκαν με εντολή του κ. Κοτζιά αλλά, όπως είπε τα αρχεία «ανακτήθηκαν και θα κατατεθούν στη Βουλή».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάληψη έργου. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε για «υπάλληλους που δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες». Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών για την ανάληψη έργου ταξιδιωτικών θεωρήσεων από συγκεκριμένη εταιρεία.

Κατέθεσε και διάβασε e-mail στη Βουλή που, όπως είπε, ανταλλάχθηκαν μεταξύ του προέδρου επιτροπής που θα αποφάσιζε για την ανάληψη του έργου και του προέδρου της εταιρείας που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός ήρθε σε αντιπαράθεση με τον προεδρεύοντα, Γιώργο Βαρεμένο ο οποίος τον κάλεσε να συντομεύει λέγοντάς του: «Θα πάρω όλο τον χρόνο μου. Φέρτε τον φρούραχο να με κατεβάσει. Ότι, κι αν κάνεις θα ακουστώ. Μου αφαιρέσατε τον λόγο, μου αφαιρέσατε την Κ.Ο. αλλά θα με ακούσετε σήμερα. Αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση».

Διαβάζοντας αναλυτικά τα επίμαχα e-mail, ο Καμμένος κατήγγειλε ότι «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει». Επικαλούμενος, μάλιστα, συγκεκριμένα αποσπάσματα, κατήγγειλε ότι όλα γίνονταν «εν γνώση του υπουργού» κ. Κοτζιά.

Όπως δήλωσε, η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι «ο κ. Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του υποψήφιου πελάτη της εταιρείας».

Όλη η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή

Κατρούγκαλος: Θα μελετήσω τα στοιχεία

Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι είναι δεδομένη η στάση της κυβέρνησης σε ζητήματα νομιμότητας και σκανδάλων καθώς εξελέγη με την εντολή να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαπλοκής. Είπε πως κάθε υπόθεση σκανδάλων αποστέλλεται στη δικαιοσύνη και θα εξετάσει και αυτή την υπόθεση.

Σχετικά με τα έγγραφα αλληλογραφίας που επικαλέστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Κατρούγκαλος επιφυλάχθηκε να απαντήσει εφόσον πρώτα εξετάσει τόσο την εγκυρότητά τους όσο και εάν προέρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κατρούγκαλος είπε στον κ. Καμμένο ότι βεβαίως θα μελετήσει τα στοιχεία που προσκόμισε και σε κάθε περίπτωση μπορεί να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη.

«Θέλουμε πάντα το μαχαίρι ελέγχου της νομιμότητας να φτάνει στο κόκκαλο», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα για την εργολαβία, τόνισε ότι έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και μάλιστα με δική του προσωπική ευθύνη ως νομικού «και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις