Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη και άνανδρη η επίθεση στον Μπουτάρη

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη και άνανδρη η επίθεση στον Μπουτάρη

Την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καταδίκασε από την Κέρκυρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στο νησί, με αφορμή την ημερίδα – συνέδριο που διοργάνωσε η ΝΔ με τίτλο «ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης, από διάφορα ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στις Δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με δημοκρατικό διάλογο. Οι ακραίες εκφράσεις από όπου και αν προέρχονται, τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται είναι εξίσου κατακριτέα από τη ΝΔ» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά τον χαιρετισμό του, το απόγευμα στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΝΔ για την ανάπτυξη στο Ιόνιο.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους στόχους του συνεδρίου της ΝΔ στα νησιά του Ιονίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ιδίως στο θέμα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του για το όνομα «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας».

«Ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες μέρες, ακούσαμε και με ενημέρωσε και μένα προσωπικά ότι συζητά ως ονομασία για τα Σκόπια το όνομα της «Μακεδονίας του Ίλιντεν». Το όνομα αυτό δεν θα έπρεπε καν να μπει σε συζήτηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «την ώρα που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, ειδικά όταν διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα».

“Ψέμα η έξοδος από τα μνημόνια”

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα οικονομικά θέματα της χώρας ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η έξοδος από τα μνημόνια αποτελεί ένα νέο ψέμα από την κυβέρνηση» ενώ επέρριψε όλες τις ευθύνες στην πολιτική που ασκήθηκε από την κυβέρνηση.

«Καλλιεργείται από τους κυβερνώντες ένα νέο ψέμα. Αυτό είναι το ψέμα της δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει, για έναν απλό λόγο. Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη νομοθετήσει, μαζί με το κ. Καμμένο, έχει ήδη και συνυπογράψει και νομοθετήσει, πρόσθετα μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2019 και το 2020. Οι συντάξεις θα κοπούν από τις 01.01.2019 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και το αφορολόγητο θα μειωθεί από το 2020 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Και αυτά είναι τα απόνερα και τα αποτελέσματα από την τραγική διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που μόνο η ΝΔ μπορεί να προσφέρει. Μπορούμε να το πετύχουμε γιατί έχουμε σχέδιο. Ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε επενδύσεις και να βάλουμε τάξη στο δημόσιο. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας μετά το τέλος του 3ου προγράμματος.

Κλείνοντας την ημίωρη περίπου ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στο θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυρας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση, την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ, την Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων και το δήμο Κέρκυρας, ενώ μένοντας στο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για ακόμη μία φορά υποστήριξε ότι στο πρόγραμμα της η ΝΔ θα δημιουργήσει 13 Περιφέρειες και αντίστοιχες υγειονομικές Περιφέρειες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις