Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο Νταβός: Διμερείς επαφές, μείωση πλεονασμάτων και μήνυμα στην Τουρκία

Μητσοτάκης στο Νταβός: Διμερείς επαφές, μείωση πλεονασμάτων και μήνυμα στην Τουρκία
Intime

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, την Πέμπτη (23.1.2020).

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, στις διμερείς επαφές που είχε ο κ. Μητσοτάκης στο ελβετικό θέρετρο αναφέρθηκε στην συμπεριφορά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για το λιβυκό.

Στο ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Click4more: Μητσοτάκης στο Bloomberg – “Οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας δεν οδηγούν πουθενά”

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του στο Νταβός, συναντήθηκε και με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ανεγκρέτ Κραμπ – Κάρενμπάουερ.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με την κ. Κραμπ – Κάρενμπάουερ συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Άγκυρας.

Εξάλλου, στο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και στον smoothing mechanism, τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ – πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Παρίσι, προσκεκλημένος του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή το οικονομικό και επενδυτικό forum με θέμα την ελληνική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις