Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χάλκη: Χαμόγελα, αγκαλιές και φωτογραφίες με τους κατοίκους [pics]

Τσίπρας Χάλκη
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Μια ιστορική επίσκεψη δεν θα μπορούσε να έχει και το ανθρώπινο στοιχείο. Πρώτη φορά εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στη Χάλκη. Και οι κάτοικοι του νησιού επεφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα και τη Μπέτυ Μπαζιάνα θερμότατη υποδοχή.

Ο κόσμος στη Χάλκη πολύς για να δει από κοντά τον Έλληνα πρωθυπουργό  και τη σύντροφό του που τον συνόδευε, όπως και στην Αγιά Σοφιά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν… χάλασε χατίρι σε κανέναν απ’ όσους του ζήτησαν να ποζάρει μαζί του για μια φωτογραφία.

Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Μάλιστα, δεν έλειψαν οι αναρτήσεις στα social media από κατοίκους της Χάλκης, που φωτογραφήθηκαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ανέβασαν τις φωτογραφίες στο facebook. Ο Αλέξης Τσίπρας, με ένα χαμόγελο στα χείλη, φωτογραφήθηκε και συζήτησε μαζί τους.

Εκτός όμως από τους πολίτες που τον περίμεναν στη Χάλκη, ανάρτηση στα social media έκανε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. «Η θερμή υποδοχή των Τούρκων πολιτών της Χάλκης, με γεμίζει αισιοδοξία ότι η παρουσία μας εδώ είναι αντικείμενο χαράς και θετικής ανταπόκρισης από τους κατοίκους του ιστορικού αυτού τόπου. Αυτή η ανταπόκριση είναι και η καρδιά της ελληνοτουρκικής φιλίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε» ανέφερε και συνόδευσε το post του με μια φωτογραφία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Χάλκη μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα μετά την επίσκεψη και την ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά. Το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχτηκε στην είσοδο της Μονής, ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά τη λειτουργία, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις