Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σχοινάς και Μηταράκης “απαντούν” στον Μουτζούρη για το μεταναστευτικό

Σχοινάς και Μηταράκης “απαντούν” στον Μουτζούρη για το μεταναστευτικό

Ο ένας μέσω twitter και ο άλλος μέσω… πηγών. Μαργαρίτης Σχοινάς και Νότης Μηταράκης φαίνεται πως συγκροτούν κοινό μέτωπο έναντι του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Μπορεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου να διεμήνυσε πως αν δεν γίνει διάλογος από μηδενική βάση για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, δεν θα γίνει… καθόλου, για να του απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο διάλογος τελείωσε και τα έργα αρχίζουν από Δευτέρα, αλλά δεν ήταν το μόνο μήνυμα που πήρε από την κυβέρνηση.

Click4more Μηταράκης στο Live News: Δεν μίλησα για πάγωμα αλλά για μια εβδομάδα προθεσμία

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ναι μεν το υπουργείο είναι ανοιχτό σε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά, αλλά οι νησιώτες μέχρι σήμερα ούτε προτάσεις έχουν κάνει για τους νέους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα ούτε και ενημέρωσαν για το πότε θα γίνει η συνάντηση με τον Νότη Μηταράκη.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και περιμένουμε τις προτάσεις τους», δήλωσαν οι ίδιες πηγές και διαμηνύοντας επίσης ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών πρώτης γραμμής. Ωστόσο, μέχρι τώρα «δεν έχουν γίνει προτάσεις», την ώρα που «τα περιθώρια στενεύουν».

Σχοινάς: Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν

Σχεδόν την ίδια στιγμή ήρθε κι ένα «μήνυμα» από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, με τον οποίο μάλιστα ο Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Click4more Μεταναστευτικό: Από Δευτέρα… δουλειά για τα κλειστά κέντρα – Πέτσας: «Ολοκληρώθηκε ο διάλογος, δεν υπάρχει άλλη οδός»

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Έλληνας Επίτροπος έκανε έκκληση για «υπευθυνότητα και σύνεση στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού».

«Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες περιφερειάρχες, με τους οποίους είχε ενημερωτική συνάντηση, έγραψε ότι «ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Σε χθεσινό tweet, με αφορμή την εν λόγω συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι «με τους Έλληνες περιφερειάρχες είχαμε αναλυτική συζήτηση για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τη δίκαιη μετάβαση στη Πράσινη Ευρώπη και τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης. «Οι Περιφέρειες είναι ζωντανά αναπτυξιακά κύτταρα της χώρας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι δίπλα τους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με ανάρτησή του στο Facebook, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε ρίξει… πόρτα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και την πρότασή του για διάλογο, μετά τη δήλωση για «πάγωμα» της διαδικασίας επίταξης για τα κλειστά κέντρα. Μια δήλωση, όμως, που σχεδόν αμέσως και μετά από… τηλεφώνημα που δέχτηκε από το Μαξίμου, είχε μετατρέψει σε «μια εβδομάδα διορία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις