Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το… photobombing του Πατούλη στον Τραμπ!

Το… photobombing του Πατούλη στον Τραμπ!

Ο Γιώργος Πατούλης ήταν ανάμεσα στους Έλληνες που βρέθηκαν στο Λευκό Οίκο για την ετήσια εκδήλωση ενόψει της 25ης Μαρτίου. Και δεν δίστασε να κάνει… photobombing (τύπου) στον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως κάθε χρόνο (από την εποχή Ρίγκαν) έτσι και φέτος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άνοιξε τον Λευκό Οίκο για να υποδεχτεί Έλληνες ομογενείς και όχι μόνο, στην δεξίωση για την ημέρα της ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε το χαιρετισμό του και αποθέωνε την Ελλάδα και τους Έλληνες (έστω κι αν κάπου… χάθηκε στη μετάφραση), ο Γιώργος Πατούλης θέλησε να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία. Μια selfie επί της ουσίας, με τον ίδιο σε πρώτο πλάνο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο… φόντο.

Ο Γιώργος Πατούλης βρέθηκε στο Λευκό Οίκο ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης. Παρόντες ήταν επίσης ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, η υπεύθυνη της ελληνικής κυβέρνησης για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κατερίνα Παναγοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγο Κ. Χανιωτάκης, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Αμερική και ομογενείς.

Ποιους είδε και τι είπε ο Γιώργος Πατούλης

Παρών ήταν επίσης ο δήμαρχος του Tarpon Springs της Φλόριντα των ΗΠΑ με καταγωγή από την Κάλυμνο Chris Alahouzos, με τον οποίο ο Γιώργος Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των χωρών και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ισχυρούς επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αμερικανού Προέδρου παραβρίσκομαι στην εκδήλωση  που διοργάνωσε στο Λευκό Οίκο με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τιμώντας τον ελληνισμό και την ελληνική ομογένεια, ενώ είχα την τιμή να παραβρεθώ και στην ορκωμοσία του.

Όλοι οι Έλληνες που παραβρεθήκαμε εδώ και ακούσαμε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τα ισχυρά φιλελληνικά του αισθήματα.

Οι σχέσεις των δύο λαών Αμερικανών και Ελλήνων, έχουν διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς. Η Ελληνοαμερικανική φιλία έχει θεμελιωθεί σε δυνατές βάσεις οι οποίες είναι ακλόνητες και έχουν δομηθεί σε κοινές αξίες.

Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και συνεργασία των δύο χωρών και σ’ αυτή την προσπάθεια η ελληνική Αυτοδιοίκηση θα είναι παρούσα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης μας παραμένει η ελληνική ομογένεια, η οποία διαχρονικά έχει προσφέρει πολλά, με ανιδιοτέλεια στη χώρα μας. Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του Ελλήνων που ζουν στη χώρα μας δίνει προοπτική, ελπίδα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φύγει επιτέλους η χώρα μας από το γκρίζο, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές της προοπτικές και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για τα παιδιά της που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.

Ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα και να κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση και το σεβασμό, όταν λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις