Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τσιάρας – ΣΕΒ: Ολοκληρωτικά διαφορετική Δικαιοσύνη που θα διευκολύνει τις επενδύσεις

Τσιάρας – ΣΕΒ: Ολοκληρωτικά διαφορετική Δικαιοσύνη που θα διευκολύνει τις επενδύσεις
Intimenews (αρχείο)

Ολοκληρωτικά διαφορετικό δικαστικό σύστημα εντός της επόμενης διετίας που δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τις επενδύσεις προανήγγειλε ο υπουργός Κώστας Τσιάρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, κατά τις εργασίες της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, στην οποία ήταν προσκεκλημένος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεόδωρο Φέσσα, αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό ρόλο των πρωτοβουλιών του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα της εθνικής μας οικονομίας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Μάλιστα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης, “ενός εναλλακτικού, λειτουργικού και αποτελεσματικού εργαλείου επίλυσης δικαστικών διαφορών στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις, που ήδη έχει κατατεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής” και αναφερόμενος στα πολλαπλά οφέλη του θεσμού της διαμεσολάβησης, ο κ. Τσιάρας ανέφερε:

Τσιάρας: Εκσυγχρονισμός του δικαστικού συστήματος

“Απαντώντας στα σημεία των καιρών, η διαμεσολάβηση προωθεί ένα σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης για όλους τους πολίτες, μια συνειδητή, βαθιά πολιτισμένη επιλογή των διαδίκων, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσα σ’ ένα περιβάλλον που παρέχει τα εχέγγυα για μια ουσιαστική δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών εκείνων που δεν χρειάζονται απαραίτητα την κρίση ενός δικαστή. Σηματοδοτεί ένα νέο δρόμο για τη Δικαιοσύνη, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία μας”.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύσταση Ειδικών Τμημάτων στα δικαστήρια, όπου θα εκδικάζονται εθνικές και διασυνοριακές υποθέσεις ανταγωνισμού και επενδύσεων.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι στις αρχές του νέου έτους, θα υλοποιηθεί η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Κλείνοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι “στην επόμενη διετία θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό δικαστικό σύστημα που δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, που έχουν έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα και θα συνεπάγεται τη δημιουργία χιλιάδων άμεσων, και ακόμα περισσότερων έμμεσων θέσεων εργασίας”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις