Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τσίπρας: Λίγο πριν το Πάσχα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε τη συνέντευξη στο Open

Τσίπρας
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε συνέντευξη στην Νίκη Λυμπεράκη και τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, δίνει συνέντευξη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια περίοδο με… έντονη πολιτική δραστηριότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για όλα, δύο ημέρες μετά και την παρουσία του στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ένα ζήτημα που “σήκωσε” πολιτική… σκόνη.

Δείτε ζωντανά όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Open»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Open» και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. #Συνεντευξη #ΣΥΡΙΖΑ

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 19. November 2019

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για τη συμμετοχή του στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Υπενθύμισε τη “συγνώμη” που είχε ζητήσει ο Μπιλ Κλίντον για τη δικτατορία, ενώ εξήγησε ότι για λόγους ασφαλείας δεν συμμετείχε στην πορεία ως πρωθυπουργός, ωστόσο κατέθετε στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Χαρακτήρισε, δε, τη φετινή μαζικότερη πορεία και ως μεγάλη αντικυβερνητική διαμαρτυρία, αναφερόμενος  στα πρόσφατα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ.

Για τα Εξάρχεια, ο κ. Τσίπρας, είπε ότι υπάρχει πρόβλημα γκετοποίησης και διακίνησης ναρκωτικών που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του.

Επιπλέον αποδοκίμασε τις καταλήψεις κτιρίων στα Εξάρχεια από μετανάστες και άλλους, ωστόσο  χαρακτήρισε επικοινωνιακού χαρακτήρα τις τελευταίες εφόδους της αστυνομίας, συμπληρώνοντας πως γενικά η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί.

“Βιώνουμε περίοδο όπου το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό και θέλει να θρέψει ένα κοινό, του οποίου τα αυτιά είχε χαϊδέψει προεκλογικά, με ένα ακραίο δόγμα ‘τάξης και ασφάλειας'”, σημείωσε.

Για τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ στον ποινικό κώδικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι εξυπηρετούν “deals” με τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Στο σημείο αυτό μνημόνευσε το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times που καυτηρίαζε αυτές τις κυβερνητικές μετατροπές.

Παράλληλα, χαρακτήρισε “γελοίες” τις μεταβολές στον ποινικό κώδικα που αφορούν στις μολότοφ.

Ερωτώμενος σχετικά με τη δράση του “Ρουβίκωνα”, και αν την καταδικάζει, απάντησε καταφατικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για λιβάνισμα της σημερινής κυβέρνησης από μερίδα των ΜΜΕ σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την υπόθεση Novartis έκανε λόγο για παθογένεια της ελληνικής πολιτικής ζωής, χαρακτηρίζοντας ως “δανεικά και αγύριστα” τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επιστρέφοντας στις τακτικές των πιστωτικών ιδρυμάτων έναντι των καταναλωτών, είπε ότι “πάγωσαν” και δεν πήραν πίσω τις έξτρα χρεώσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις