Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βούτσης: Η φασιστική επίθεση στον Μπουτάρη πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους

Βούτσης: Η φασιστική επίθεση στον Μπουτάρη πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους

Την καταδίκη εξέφρασε και με δηλώσεις του ο Νίκος Βούτσης, για την άγρια επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του Σαββάτου (19.05.2018) σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.

Από τις Κορυσχάδες Ευρυτανίας και κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την 74η επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «χθες ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Μπουτάρης -που έχει ανοιχτό πνεύμα και έχει βοηθήσει εξαιρετικά έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μετασχηματιστεί μαζί με τον αγώνα του λαού της σε μια ανοιχτή πόλη στην κοινωνία στα νέα και σύγχρονα διακυβεύματα- υπέστη μία φασιστική επίθεση. Πρέπει να καταδικάσουμε όλοι αυτή τη φρικτή επίθεση που δέχτηκε στην τελετή ακριβώς τιμής για τη γενοκτονία του Πόντου. Σε μια ιερή στιγμή» όπως είπε.

Παράλληλα αναφερόμενος σε παρόμοια περιστατικά τόνισε ότι «ο αντιφασισμός θα πρέπει να εκδηλώνεται κάθε μέρα όπου εκδηλώνεται ο φασισμός με διάφορες αιτίες» όπως τόνισε σημειώνοντας τη διαχρονικότητα παρόμοιων επιθέσεων αναφερόμενος σε «φαινόμενα της φασιστικής βίας που κάθε μέρα εκδηλώνονται σε βάρος του διαφορετικού, σε βάρος του ανοιχτού, σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας» όπως τόνισε.-

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις