Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αργολίδα: Πορτοκάλια με σταλακτίτες λόγω κακοκαιρίας! Στην κατάψυξη ο κάμπος της περιοχής [video]

Αργολίδα: Πορτοκάλια με σταλακτίτες λόγω κακοκαιρίας! Στην κατάψυξη ο κάμπος της περιοχής [video]

Με χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής νύχτας στον κάμπο της Αργολίδας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους, τη νύχτα η θερμοκρασία άγγιξε και τους -2 βαθμούς Κελσίου ενώ ενδεικτικό είναι πως ακόμα και στις 08.00 το πρωί ήταν στους -1…

Με χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής νύχτας στον κάμπο της Αργολίδας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους, τη νύχτα η θερμοκρασία άγγιξε και τους -2 βαθμούς Κελσίου ενώ ενδεικτικό είναι πως ακόμα και στις 08.00 το πρωί ήταν στους -1.

Ανεπίσημα υπάρχουν μαρτυρίες αγροτών που κατέγραψαν ακόμα και -5 βαθμούς κατά τόπους. Αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστούν οι γνωστοί σταλακτίτες με το παγωμένο νερό κάτω από τις πορτοκαλιές σε αρκετά κτήματα στον Αργολικό κάμπο, από την τεχνητή βροχή που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την προστασία των φυτικού κεφαλαίου.

Μέχρι στιγμής δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το αν ο παγετός έχει δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή, εσπεριδοειδών και οπωροκηπευτικών, κάτι που θα φανεί από το αν ο παγετός επιμείνει και τις επόμενες ημέρες, λένε οι αγρότες.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις