Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρχαία Ολυμπία – Ιαπωνία με… μοτοσικλέτα!

Αρχαία Ολυμπία – Ιαπωνία με… μοτοσικλέτα!
ΦΩΤΟ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δημοσιογράφος-φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη νέα του ταξιδιωτική πρόκληση. Πρόκειται για ένα διηπειρωτικό οδοιπορικό από την Ελλάδα στην Ιαπωνία, στο οποίο ο Έλληνας αναβάτης έχει επιφορτιστεί να μεταφέρει και να παραδώσει συμβολικά δώρα από το δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμη Κοτζά στο δήμαρχο της Χιροσίμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση των 73 χρόνων από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στην ανωτέρω ιαπωνική πόλη (6 Αυγούστου 1945).

Ο Έλληνας αναβάτης ξεκίνησε από τη χώρα μας στις 11 Ιουνίου και το οδοιπορικό του θα ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου με την παράδοση των συμβολικών δώρων στον δήμαρχο της Χιροσίμα. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού, ο Κ. Μητσάκης θα διασχίσει οκτώ χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία-Σιβηρία, Μογγολία και Ιαπωνία), καλύπτοντας συνολικά 15.800 χλμ.

«Για συμβολικούς λογούς το ταξίδι του Κώστα Μητσάκη θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία καθώς η πόλη που θα τερματίσει το φετινό του οδοιπορικό θα είναι το Τόκιο της Ιαπωνίας, την πόλη που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Ο δήμος από την πλευρά του επέλεξε να δώσει την αιγίδα σε αυτόν τον παγκόσμιο ταξιδευτή προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της Ολυμπίας στη μαρτυρική Χιροσίμα, αλλά και στο Τόκιο», τονίζει ο Ευθ. Κοτζάς.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μητσάκης επισημαίνει πως «το φετινό οδοιπορικό “Δρόμος Ειρήνης 2018”, από την Αρχαία Ολυμπία στη Χιροσίμα με Honda CRF250 Rally, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για μένα, καθώς μετά από 33 χρόνια ταξιδιών σε όλα τα σημεία της Γης, φέτος έχω επιφορτιστεί με την ομολογουμένως αξιοζήλευτη αποστολή να μεταφέρω -εκτός από τα δώρα- κι ένα μήνυμα ειρήνης στο δήμαρχο της μαρτυρικής Χιροσίμα από τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας».

Να σημειώσουμε ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Μητσάκης γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πριν από 54 χρόνια. Είναι ένας γνωστός και καταξιωμένος ταξιδιωτικός αρθρογράφος–φωτογράφος, ο οποίος δημοσιογραφεί στον ημερήσιο και ειδικό Τύπο περισσότερο από δυο δεκαετίες.

Ταξιδεύοντας στη σέλα μιας μοτοσικλέτας, τα τελευταία 33 χρόνια έχει επισκεφθεί 110 χώρες, διατρέχοντας 1.350.000 χλμ. και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις