Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αστακός” η Μυτιλήνη ενόψει… Τσίπρα!

“Αστακός” η Μυτιλήνη ενόψει… Τσίπρα!

Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη (03.05.2018) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πόλη… οχυρώνεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Μυτιλήνη για το 14ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, ενώ φορείς προγραμματίζουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ΦΠΑ και το μεταναστευτικό.

Χαρακτηριστικό των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί το γεγονός πως, σύμφωνα με το LesvosPost, στη Μυτιλήνη θα ταξιδέψουν 17 διμοιρίες των ΜΑΤ. Επίσης, οι δυνάμεις της Λέσβου θα ενισχυθούν και από άνδρες που υπηρετούν στη Χίο.

Το διήμερο συνέδριο θα ρίξει την αυλαία του με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Η ομιλία του πρωθυπουργού θα γίνει στην αυλή της γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη λόγω Τσίπρα

Για να… υποδεχτεί τον πρωθυπουργό, το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου έχει εξαγγείλει απεργία, πορεία και συλλαλητήριο την προσεχή Πέμπτη.

Οι φορείς του νησιού διαμαρτύρονται για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Με πληροφορίες από LesvosPost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις