Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αστυπάλαια: Αυξάνονται οι τουρίστες! Κοσμικός προορισμός με ποιοτικά στοιχεία

Αστυπάλαια: Αυξάνονται οι τουρίστες! Κοσμικός προορισμός με ποιοτικά στοιχεία

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα φετινά δεδομένα για την τουριστική κίνηση προς την Αστυπάλαια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προκρατήσεων.

Το ενδιαφέρον ξένων αγορών έχει κυρίως επικεντρωθεί στο γεγονός ότι το νησί των Δωδεκανήσων έχει δημιουργήσει την εικόνα ενός κοσμικού μεν προορισμού αλλά με ποιοτικά στοιχεία.

Και αυτό, όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καμπούρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οφείλεται στο γεγονός της επιλεκτικής προσέγγισης σε Ελλάδα και εξωτερικό με ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προορισμού που ταυτίζονται με τη διαμορφούμενη πλέον ζήτηση για περιοχές που δεν έχουν μεν μαζικότητα, έχουν όμως την καλώς εννοούμενη κοσμικότητα.

«Η επιτυχία αυτού του συνδυασμού, διαφαίνεται και από τις πληρότητες που στην υψηλή περίοδο αναμένεται να προσεγγίσουν το 100% παράλληλα με τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου που από τώρα έχει εμφανίσει δείγματα ανάκαμψης σε επίπεδο προσέλευσης επισκεπτών. Σε αυτό συνέβαλαν και οι σημαντικές αλλαγές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αλλά και οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, κυρίως τον Ιούλιο και Αύγουστο», πρόσθεσε η κ. Καμπούρη.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας, στο μεταξύ, έχει οργανώσει το σύνολο της στρατηγικής του και στις αρχές Μαΐου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας ταυτότητας του νησιού από τα στελέχη της εταιρίας συμβούλων που έχει αναλάβει την προβολή του νησιού και που ήδη, από τον περασμένο χρόνο, αναπτύσσεται με πρωτότυπες μεθόδους και σύγχρονα «εργαλεία» του μάρκετινγκ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις