Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισόδια στην Πάτρα – Δύο πορείες για το Πολυτεχνείο [pics]

Επεισόδια στην Πάτρα – Δύο πορείες για το Πολυτεχνείο [pics]
ΦΩΤΟ από το patrastimes

Τα επεισόδια σημειώθηκαν απόψε, στο κέντρο της Πάτρας, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, έστησε οδόφραγμα με φωτιά στην Κορίνθου στο ύψος της Ερμού.

Στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, συνεχίστηκαν τα επεισόδια με την ομάδα αντιεξουσιαστών να βάζουν φωτιά στο ΑΤΜ και την ελληνική σημαία τραπεζικού υποκαταστήματος στην οδό Κορίνθου.

Παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, μειώθηκε η ένταση των επεισοδίων. Πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Με δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες κορυφώθηκαν σήμερα και στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Η πρώτη ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας – επί της οδού Κολοκοτρώνη) και την  διοργάνωσε το ΠΑΜΕ με συμμετοχή του Δήμου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία η οποία πέρασε από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα στα Υψηλά Αλώνια.

 

 

Ακόμη μία συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Και αυτή η πορεία πέρασε  από το μνημείο του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα.

Η αστυνομία ήταν από νωρίς επί ποδός με ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση επεισοδίων από αντιεξουσιαστές. Σύμφωνα με το patrasTimes, στην ουρά της πορείας ήταν από την αρχή ομάδα κουκουλοφόρων με ρόπαλα.

Μετά την συγκέντρωση και την πορεία  το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά εκδήλωση  του Δήμου Πατρέων στο θέατρο Μπάρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου). Θα χαιρετήσει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και θα ακολουθήσει αφιέρωμα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από το Χορευτικό Τμήμα και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Πηγή: tempo24, patrastimes, gnomip

 

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις