Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Έγκλημα στο Σοφικό: “Το ζευγάρι δεν τσακωνόταν ποτέ”! – Τι λένε γείτονες στο newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr
ΦΩΤΟ newsIT.gr

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Νέας Ιωνίας απο το άκουσμα της είδησης πως ηλικιωμένος δολοφόνησε την σύζυγο του στο εξοχικό τους στο Σοφικό και την έθαψε στο νεκροταφείο του χωριού. Μετά, δήλωσε την εξαφάνισή της… Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ένας τόσο ήσυχος άνθρωπος οδηγήθηκε σε μία τόσο στυγερή δολοφονία, της ίδιας του της συζύγου, με την οποία έμεναν για πάνω από 30 χρόνια στην οδό Τριπόλεως.

Μιλήσαμε με τον κ. Γιάννη λογιστή του 71χρονου δράστη, ο οποιος “έπεσε από τα σύννεφα”. “Φυσικά και τον ξέρω, τον είχα χρόνια πελάτη λόγο του είχε ταξί και εγώ είμαι λογιστής. Ήταν φραγκοφονιάς, δυσκολευόταν πολύ με τα χρήματα. Γνώριζα και την γυναίκα του. Δεν χαλούσε εύκολα λεφτά. Δεν ήξερα αν είχε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα. Όταν έμαθα ότι κάποιος δολοφόνησε την γυναίκα του δεν πήγε το μυαλό μου ότι ήταν ο Βασίλης. Τον γνωρίζω 15χρονια που τον έχω και πελάτη. Ήταν κλειστός χαρακτήρας και ερχόταν στο γραφείο για την δήλωση του”, ανέφερε στο Newsit.

Ο κύριος Κώστας ιδιοκτήτης κάβας λίγα μέτρα κάτω από το σπίτι του μιλώντας στο Newsit ανέφερε πως προκειται για έναν ήσυχο άνθρωπο ο οποίος δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. “Νόμιζα οτι τον χαιρέτησα σήμερα το πρωί, τώρα διαβάζω πως σκότωσε τη γυναίκα του. Τι να πω μου φαίνεται απίστευτο. Δεν είχαμε κανένα θέμα μαζί του. Ήταν ήσυχος και φυσιολογικός”, είπε και πρόσθεσε: “η γυναίκα του ήταν εξαιρετική ερχόταν εδώ έπαιρνε το πετιμέζι και έφτιαχνε κουλουράκια. Έχει τρεις εγγονές τρεις μικρές πριγκίπισσες. Δεν τους είχα ακούσει να τσακώνονται ποτέ”.

Φίλοι και γνωστοί του στο καφενείο μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο ο οποιος πηγαινε συχνά και ήταν πολύ καλός στην παρέα. “Τον Βασίλη τον ξέρω γιατί εγώ εδώ πέρα έχω το κρεοπωλείο, ψώνιζε από το μαγαζί, έχει οικογένεια έχει εγγόνια. Όλα ήρεμα, πέσαμε από τα σύννεφα. Γνώριζα και την γυναίκα του, μαζί πήγαιναν στην λαϊκή, μια χαρά. Εμείς παίζαμε δηλώτη εδώ στο καφενείο. Ο άνθρωπος φυσιολογικότατος. Την Τεταρτη παίζαμε τετράδα χωρίς κανένα πρόβλημα, τελειώσαμε μας καληνύχτισε και έφυγε” τονίζει ο κ. Γιώργος φίλος του ηλικιωμένου και ιδιοκτήτης κρεοπωλείου.

Το χρονικό

Όλα έγιναν στις 29 Μαΐου οταν ο καθ’ ομολογίαν δράστης απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας μετά τη δολοφονία και την απόκρυψη του πτώματος και δήλωσε την εξαφάνιση της συζύγου του. Ωστόσο όπως φαίνεται δεν έπεισε τους αστυνομικούς, που λίγες ημέρες αργότερα στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πήγαν στο εξοχικό του ζευγαριού στο Σοφικό όπου και εντόπισαν τον άνδρα.

Στις ερωτήσεις που του έκαναν σχετικά με τις συνθήκες “εξαφάνισης” της γυναίκας του, ο 70χρονος έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Νωρίτερα ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε πει στα δυο του παιδια πως “η μητέρας σας μας άφησε”. Ωστόσο η κόρη του υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά και ήταν εκείνη που ενημέρωσε τις αρχές πως διατηρούν εξοχικό στο Σοφικό.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε