Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φλώρινα: Το Νυμφαίο ντύθηκε στα λευκά και περιμένει τους επισκέπτες των Χριστουγέννων!

Φλώρινα: Το Νυμφαίο ντύθηκε στα λευκά και περιμένει τους επισκέπτες των Χριστουγέννων!
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Τα όμορφα αρχοντικά, οι παραδοσιακοί ξενώνες, τα καλντερίμια, η φυσική ομορφιά και οι παραδοσιακές γεύσεις στο Νυμφαίο της Φλώρινας κλέβουν τις εντυπώσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης…

Μόλις 26 χιλιόμετρα από την Φλώρινα, το Νυμφαίο βρίσκεται σε ένα αλπικό τοπίο που κόβει την ανάσα, σε υψόμετρο 1.350μ. στο ανατολικό Βίτσι του Νομού Φλώρινας.

Πρόκειται για έναν διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, που μπαίνει δυναμικά στην travel list όλο και περισσότερων γιατί δεν του λείπει τίποτα. Η αρχική ονομασία του οικισμού Νιβέαστα (κατάγεται από το λατινικό «αθέατο»), έγινε αργότερα Νέβεσκα, από την αρβανίτικη λέξη που σημαίνει «σαν εμάς άλλοι δεν υπάρχουν». Το 1930 τελικά, η Νέβεσκα βαπτίζεται Νυμφαίο.

Στην είσοδο του οικισμού θα σας υποδεχθεί ένα τοξωτό ξύλινο γεφυράκι που ενώνει δύο από τα πιο μεγαλοπρεπή αρχοντικά του χωριού. Κάντε μια βόλτα στα πέτρινα δρομάκια για να θαυμάσετε από κοντά τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τις παλιές εκκλησίες, τους αρχοντικούς ξενώνες, τις πετρόκτιστες αυλές με τα λουλούδια.

Σε ένα ζεστό σαλόνι πλάι στο αναμμένο τζάκι πιείτε τον καφέ σας δίπλα σε ένα μαγευτικό σκηνικό. Δοκιμάστε οπικές γεύσεις με αγνά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές της περιοχής όπως πεντανόστιμες τραχανόσουπες, κρέας στη στάμνα, κυνήγι, πίτες. Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα κόκκινο κρασί. Αν το τοπίο είναι χιονισμένο τότε θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ένα αυθεντικό σκηνικό Χριστουγέννων.

Στο Κέντρο Προστασίας Αρκούδας «Αρκτούρος» έχουν βρει καταφύγιο αρκούδες, που δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να ενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Γνωρίστε τες από κοντά και ενημερωθείτε γι’ αυτές από τους φιλόξενους οικοδεσπότες του «Αρκτούρου».

Όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του Αρκτούρου είναι επισκέψιμοι τις πιο πολλές ημέρες το χρόνο, εκτός Τετάρτης. Σε μικρή απόσταση από αυτό το χωριό, στην Αγραπιδιά, έχουν δημιουργηθεί, σε ένα περιφραγμένο χώρο 70 στρεμμάτων, το «Καταφύγιο του Λύκου» και ο Κτηνιατρικός Σταθμός.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις