Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γηρυόνης: Φωτογραφία σοκ στην Ρόδο – Το σπίτι στο οποίο πνίγηκε η 75χρονη κατάκοιτη

Γηρυόνης
Φωτογραφία από: rodiaki.gr

Η κακοκαιρία Γηρυόνης συνεχίζει να προκαλεί τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Στην Ρόδο, μια 75χρονη κατάκοιτη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στο κρεβάτι της, το ύψος του οποίου ξεπέρασε κατά πολύ η στάθμη του νερού.
Οι εικόνες από το εξωτερικό του σπιτιού αποκαλύπτουν σε τι ύψος έφτασε το νερό και προκαλούν σοκ.
Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη. Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το αποτέλεσμα της θεομηνίας, με την Χαλκιδική επίσης να δοκιμάζεται.

Ο “Γηρυόνης”… μας πήρε και μας σήκωσε. Μετά τις τεράστιες καταστροφές στην Κινέτα, τον θάνατο δύο ανδρών στο Αντίρριο και μιας κολυμβήτριας στην Κω, τραγικό θάνατο βρήκε το βράδυ της Δευτέρας, 25.11.2019 και μια 75χρονη γυναίκα από την περιοχή της Ιαλυσού, στην Ρόδο, καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη. Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά. Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.

Click4more: Κατέρρευσε η γέφυρα στο Χαράκι της Ρόδου! Δύσκολη η κατάσταση στο νησί από την κακοκαιρία

Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες από το σπίτι της άτυχης γυναίκας είναι σοκαριστικές. Στον τοίχο αριστερά, φαίνεται το ύψος στο οποίο “ανέβηκε” το νερό. Η στάθμη του ήταν πολύ πιο ψηλά από το κρεβάτι της…

Γηρυόνης: Στο… έλεός του η Ρόδος!

Στο έλεος του καιρού βρίσκεται ολόκληρο το νησί της Ρόδου απόψε, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν.

Οι δρόμοι στην πόλη αλλά και τα χωριά μας έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ διακοπές του ρεύματος και υπερχειλήσεις ποταμιών σε Αρχίπολη, Λάρδο έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός της πόλεως Ρόδου.

Click4more: Άλλη μία νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Χαλκιδικής – Πλημμύρισε και η Ιερισσός μετά την Ολυμπιάδα! [pics, video]

Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και στην Ιαλυσό ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους.

Το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο της Ροδιακής αλλά και συμπολιτών μας είναι ενδεικτικά της δοκιμασίας που περνά το βράδυ της Δευτ΄περας, 25.11.2019, το νησί των ιπποτών.

Γηρυόνης – Δείτε τις απίστευτες εικόνες

Ιαλυσος

Gepostet von Meletios Kanakis am Montag, 25. November 2019

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συνιστώντας στους συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης”

Γηρυόνης – Κλειστά και την Τρίτη, 26.11.2019, τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη, 26.11.2019, τα σχολεία της Ρόδου εξαιτίας των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26-11-2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Υπερχείλιση ποταμού Μεριδιάτη στη Λάρδο

Ένα από τα συγκλονιστικότερα βίντεο έρχονται από το χωριό της Λάρδου, τη στιγμή που υπερχείλισε ένα από τα δύο ποτάμια του οικισμού και συγκεκριμένα ο “Μεριδιάτης”.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Πώς σαρώνει ο Γηρυόνης το χωριό Αρχάγγελος

Δείτε τις εικόνες από την γέφυρα Κρεμαστής

Δείτε τι προκαλεί ο Γηρυόνης στην παλιά πόλη της Ρόδου και στο κέντρο της πόλης

Γηρυόνης Γηρυόνης

Με πληροφορίες από: rodiaki.gr / dimokratiki.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις