Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηλεία: Κοίταξαν αυτή την ακτινογραφία και πάγωσαν – “Οι εικόνες δείχνουν μια κοινωνία που παραπαίει” [pics]

Ηλεία: Κοίταξαν αυτή την ακτινογραφία και πάγωσαν – “Οι εικόνες δείχνουν μια κοινωνία που παραπαίει” [pics]
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Η ακτινογραφία κρίθηκε αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους. Αναστάτωση στο Βαρθολομιό στην Ηλεία…

Την Πέμπτη θα εκδικαστεί η υπόθεση του 80χρονου στο Βαρθολομιό, που πυροβόλησε στο αγρόκτημά του στην Ηλεία σκύλο, σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην περιοχή. Κινητοποιήθηκαν φορείς του δήμου που μετέφεραν τον τραυματισμένο σκύλο σε κτηνίατρο στα Λεχαινά για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αντιμετωπιστούν τα βαριά τραύματά του.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πηνειού Δημήτρης Δήμου, που έχει και την αρμοδιότητα για τα αδέσποτα, «κατά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας με ειδοποίησε η Αστυνομία ότι πυροβολήθηκε κάποιο σκυλί έξω από την περιοχή του Βαρθολομιού. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα και μαζί με την Αστυνομία διαπίστωσα ότι το σκυλί ήταν δεμένο και πυροβολήθηκε. Δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή. Αυτό είναι έγκλημα, σα να σκοτώνουν άνθρωπό! Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί στην κοινωνία που κακοποιούν τα σκυλιά. Προσωπικά θεωρώ πως έχουν νοημοσύνη καλύτερη ακόμα και από του ανθρώπους».

“Οι εικόνες δείχνουν μια κοινωνία που παραπαίει”

Η κτηνίατρος Παναγιώτα Τσάγκου από τα Λεχαινά που ανέλαβε την περίθαλψη του σκύλου ανέφερε πως το σκυλάκι, αρσενικό νεαρής ηλικίας και αρκετά ήρεμο και διαχειρίσιμο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση, ενώ βρίσκεται σε ήπια νάρκωση.

«Αυτό που ελπίζουμε είναι επιτέλους να τιμωρηθεί κάποιος σε τέτοια περίπτωση για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι που συμπεριφέρονται έτσι. Τα κρούσματα κακοποίησης αυξάνονται μέρα με τη μέρα, είναι πάρα πολλά τα πυροβολημένα σκυλιά στο νομό μας. Μέχρι τώρα όμως κανένας δεν έχει τιμωρηθεί. Αυτό σημαίνει ή ότι η δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της είτε και εμείς σαν κοινωνία δείχνουμε μια ανοχή σε αυτά τα κρούσματα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως αυτοί που σήμερα είναι δολοφόνοι σκύλων σήμερα είναι αύριο δολοφόνοι ανθρώπων. Πρέπει να σταματήσουμε να αδιαφορούμε στο γεγονός και να καταγγέλλουμε επίσημα. Δεν πρέπει να μας απασχολεί αν είναι γείτονας ή φίλος. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Τα κρούσματα αυτά δείχνουν μια κοινωνία που παραπαίει…» εξήγησε.

Η ακτινογραφία και ο τραυματισμένος σκύλος στην Ηλεία

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις