Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ηλεία: Οι αποχρώσεις του νερού στη Γαστούνη – “Αγοράζουμε νερό ακόμα και για μπάνιο” [pics]

Ηλεία: Οι αποχρώσεις του νερού στη Γαστούνη – “Αγοράζουμε νερό ακόμα και για μπάνιο” [pics]

Αποτέλεσε ένα σημείο τριβής στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο και όπως φαίνεται το μαρτύριο των κατοίκων συνεχίζεται. Στη Γαστούνη οι κάτοικοι πληρώνουν για το πόσιμο νερό και νερό δεν έχουν…

Οι βρύσες τρέχουν λάσπη, γεγονός που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. «Αγοράζουμε νερό ακόμα και για το μπάνιο» σημειώνουν σε δηλώσεις τους οι κάτοικοι που εν μέσω θέρους είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί.

Το νερό που τρέχει από τις βρύσες είτε έχει έντονο καφέ χρώμα, είτε είναι σκέτη λάσπη με τη χρήση του είναι απαγορευτική.

«Ούτε ποιότητα νερού έχουμε, ούτε νερό έχουμε. Επειδή υπάρχει μωρό στο σπίτι, αγοράζουμε νερό ακόμα και για το μπάνιο του παιδιού. Το νερό άλλες φορές βγαίνει μαύρο, άλλες κίτρινο, άλλες φορές βγάζει άμμο, είναι γλυφό, με λίγα λόγια σαν λάσπη» δήλωσε η Κωνσταντίνα Βούρτση στο ilialive.gr.

«Πληρώνουμε νερό και νερό δεν έχουμε» είπε ο Γιώργος Μπίρμπας. «Το νερό δεν είναι ποτέ καθαρό, είναι ακατάλληλο ακόμα και για μπάνιο. Το χρώμα του είναι είτε μαύρο, είτε σαν… ούζο, είτε σκέτη άμμος».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος σημείωσε πως «… υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Γαστούνη εδώ και χρόνια με το νερό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι τον Σεπτέμβρη. Ερχόμαστε από τη θάλασσα και δε μπορούμε να κάνουμε μπάνιο να φύγει η αλμύρα. Έρχεται λάσπη, βγαίνει άμμος. Αυτό δεν είναι νερό. Αγοράζω νερό για να πίνω και μέσα σε όλα αυτά ακρίβυναν και τα τέλη ύδρευσης! Από 15 ευρώ το πήγαν 45 ευρώ!».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις