Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηλεία: Οι διαρρήκτες στη Γαστούνη πήραν ακόμα και τις κλειδαριές – Επιδρομές σε καφενείο και κρεοπωλείο!

Ηλεία: Οι διαρρήκτες στη Γαστούνη πήραν ακόμα και τις κλειδαριές – Επιδρομές σε καφενείο και κρεοπωλείο!
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες στην περιοχή της Γαστούνης στην Ηλεία, μετά τα δύο κρούσματα διάρρηξης που συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, ανήμερα των εκλογών. Στο στόχαστρο βρέθηκαν ένα κρεοπωλείο και ένα καφενείο για να πάρουν οι κλέφτες ποτά, καφέ, ζάχαρη και τις κλειδαριές μιας πόρτας…

Η υπεύθυνη του καφενείου Γιάννα Κασκούρα σε δηλώσεις της τόνισε στο ilialive.gr πως « ήρθε η μητέρα μου το πρωί να ανοίξει το καφενείο και είδε ότι είναι σπασμένη τζαμαρία. Άνοιξε την πόρτα μπήκε μέσα και το μόνο που έλειπε ήταν μπουκάλια από ποτά, ελληνικός καφές και 1 κιλό ζάχαρη. Η ζημιά μαζί με την τζαμαρία ανέρχεται περίπου στο ποσό των 600 ευρώ.

Εμάς μας έχουν ξανακλέψει πάρα πολλές φορές. Σκεφτόμαστε να βάλουμε συναγερμό, τι άλλο να κάνουμε;  Προφανώς αυτό που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή» σχολίασε.

Ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Διονύσης Λαγανόπουλος περιέγραψε το πώς αντιλήφθηκε την διάρρηξη στο κατάστημά του. «Περνώντας από το μαγαζί για να κάνω κάποιες εργασίες μου, να πάρω κάποια έγγραφα, βλέπω την πόρτα σπασμένη, έγινε κάποια απόπειρα στην τζαμαρία και κάποια θραύσματα, κομμάτια από τις κλειδαριές.

Κατευθείαν πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα της Γαστούνης και τους είπα ότι προφανώς πήγε να γίνει κάποια διάρρηξη, μου είπαν ότι θα περάσουν να το δουν, πέρασαν οι άνθρωποι το κοίταξαν και κάναμε καταγγελίες καθώς είναι ασφαλισμένο το μαγαζί και πήγα να κοιτάξω τι θα κάνω με την ασφάλεια μου. Μόνο υλικές ζημιές υπήρχαν τίποτα παραπάνω».

Μιλώντας για το θέμα της εγκληματικότητας ανέφερε πως το κατάστημά του που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο έχει βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο διαρρηκτών όταν πρωτοάνοιξε. «Το 1998 άνοιξα και το 1999 μου «χτύπησαν» το μαγαζί. Έχει γραφτεί στα συμβάντα, τότε τους είχαν πιάσει. Απ’ ότι ακούω υπάρχει ένα θέμα στην πόλη μας, με τέτοιου είδους συμβάντα, δεν είναι μόνο το δικό μου μαγαζί και κάτι πρέπει να γίνει.

Εμείς σαν πολίτες πρέπει να δώσουμε κάποια βάση κάποια στιγμή, είτε στην δημοτική αρχή, είτε στην αστυνομία της πόλης, να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα μαγαζιά τον κόσμο, να μπορέσουν να βγουν λίγο στο δρόμο να κοιτάξουν, γιατί κι εμείς έχουμε τις επιχειρήσεις μας και από αυτές ζούμε. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να πληρώνουμε εκατομμύρια για να φυλάξουμε τα μαγαζιά μας και στο τέλος να ερχόμαστε ένα πρωινό και να μην βρίσκουμε μέσα τίποτα. Είναι κρίμα δηλαδή να κάνουμε έναν τέτοιο αγώνα και στο τέλος να βγούμε τόσο ζημιωμένοι και να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Αλλά και η Μαρία Φραγκαδρέα αναφερόμενη στο ίδιο περιστατικό τόνισε πως «… το πρωί, είδαμε ότι πήγαν να παραβιάσουν την πόρτα, έλειπαν οι κλειδαριές και είδαμε ότι η πόρτα έχει σημάδια από κατσαβίδι. Από το μαγαζί δεν λείπει κάτι, προφανώς έγιναν από κάποιον αντιληπτοί. Στην Γαστούνη τέτοιου είδους περιστατικά είναι συνεχόμενα, μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει πολλά. Η ζημιά που έχουμε υποστεί είναι περίπου 100 ευρώ. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή. Στην Γαστούνη γίνονται συνέχεια τέτοια περιστατικά αλλά τώρα τελευταία είναι πολύ πιο συχνά»…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις