Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κεφαλονιά: Μάχη με τη φωτιά – Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καούν σπίτια

Κεφαλονιά: Μάχη με τη φωτιά – Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καούν σπίτια

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης (27.09.2018) στην Κεφαλονιά δεν έχει σβήσει ακόμα. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την ολονύχτια μάχη που έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές δεν κάηκαν σπίτια.

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων (φτάνουν τα 9 μποφόρ). Ωστόσο, χάρη στις ολονύχτιες προσπάθειες δεν έχουν καεί σπίτια, παρ’ ότι οι φλόγες από τη φωτιά έφτασαν κοντά σε σπίτια στα χωριά Άνω Κατελειό, Κρεμμύδι και Πάστρα.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, με το πρώτο φως της μέρας θα ριχθούν στη μάχη της κατάσβεσης ένα Super Puma της Πυροσβεστικής και (εφόσον το επιτρέψουν οι ισχυροί άνεμοι) δυο Canadair που βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης στο νησί.

Προληπτικά, χθες το βράδυ, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ξενοδοχείο στην περιοχή του Κατελειού.

«Με υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών αλλά και με τη συνδρομή της αστυνομίας, καταφέραμε και δεν είχαμε καμία απώλεια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα μέτωπα της φωτιάς είναι υπό πλήρη έλεγχο. «Είναι μεγάλη υπόθεση με 10 μποφόρ να καταφέρεις να μην καεί το σπίτι σου».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η εικόνα από τη φωτιά στην Κεφαλονιά είναι πλέον πολύ καλύτερη αλλά «δεν εφησυχάζουμε καθώς λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων είναι επικίνδυνο για αναζωπύρωση».

Με πληροφορίες, φωτογραφίες και video από inkefalonia.gr

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις