Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρόμος για γονείς και μαθητές από τις επιθέσεις στα σχολεία

Τρόμος για γονείς και μαθητές από τις επιθέσεις στα σχολεία
Το σχολείο της Πάτρας όπου έγινε επίθεση με μολότοφ - ΦΩΤΟ INTIME

Στην περίπτωση της Κεφαλονιάς ο μαθητής γρονθοκοπήθηκε.
Στην Αμαλιάδα τρυπήθηκε από άλλο μαθητή με ανοιχτήρι για μπύρες!
Στην Καλλιθέα μαθητής χαρακώθηκε με κλειδιά!
Στην Πάτρα έπιασαν τρεις μαθητές για μολότοφ σε σχολείο.

Το αιματηρό περιστατικό που έγινε την Πέμπτη στο 1ο Λύκειο της Αμαλιάδας δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη ένας άλλος μαθητής ο οποίος πηγαίνει σε γυμνάσιο της Κεφαλονιάς, βρέθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση 15χρονου, που εμφανίστηκε στο σχολείο μετά των μαθημάτων και γρονθοκόπησε άγρια τον άτυχο μαθητή.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού με τραύματα στο πρόσωπο και ο πατέρας του υπέβαλε μήνυση κατά του ανήλικου δράστη, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Χθες  οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.

Μιλώντας στο newsit.gr, η Μαγδαληνή Αργεντάκη, διευθύντρια του Γυμνασίου στις Κεραμειές όπου σημειώθηκε το περιστατικό αποκάλυψε ότι όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του σχολάσματος, όταν οι περίπου 170 μαθητές κατευθύνονταν προς την έξοδο του σχολικού κτιρίου.  «Έγινε στην έξοδο του σχολείου. Ήταν και άλλοι μαθητές εκεί, ενώ εμείς ελέγχαμε να φύγουν οι μαθητές από το προαύλιο. Δεν τον είδαμε τον εξωσχολικό μαθητή που μπήκε μέσα στο σχολείο δυστυχώς και αυτός γρονθοκόπησε τον 14χρονο μαθητή μας» ανέφερε η κα Αργεντάκη.

«Ο έλεγχος γίνεται από εφημερεύοντες καθηγητές και από τον σχολικό τροχονόμο ο οποίος βρίσκεται έξω από το σχολείο» εξήγησε και πρόσθεσε ότι «όταν έγινε το περιστατικό ειδοποιήσαμε απευθείας το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στο οποίο φοιτά ο θύτης και μεριμνήσαμε ώστε να έρθει ο κηδεμόνας του θύματος προκειμένου να πάει στο νοσοκομείο να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες».

Click4More: Μαχαίρωσε τον 15χρονο μαθητή στο σχολείο με ανοιχτήρι για μπύρες

«Φυσικά εγώ ως διευθύντρια του σχολείου πήγα στο νοσοκομείο και παρέμεινα εκεί μέχρι να δω την κατάσταση της υγείας του παιδιού και την επόμενη μέρα ήμουν συνεχώς σε επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού. Ο μαθητής μας βγήκε από το νοσοκομείο την επόμενη ημέρα, είχε μόνο τραύματα στο πρόσωπο και από τη Δευτέρα θα έρθει κανονικά στο σχολείο» συμπλήρωσε η ίδια, εξηγώντας ότι η οικογένεια του θύματος έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά του δράστη.

Καλλιθέα: “Με χαράκωσε με τα κλειδιά”

Σε αυτή την περίπτωση, στην Καλλιθέα, ένας 14χρονος φέρεται να χαράκωσε συμμαθητή του στο πρόσωπο με κλειδιά!

Το πρόσωπο του 14χρονου γέμισε με αίμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Σήμερα ο 14χρονος δεν παρακολούθησε τα μαθήματα του καθώς πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Ο πατέρας του θύματος, θα προχωρήσει σε μήνυση…

Τη Δευτέρα οι διώξεις για το συμβάν στο σχολείο της Αμαλιάδας

Σύμφωνα με τον Σάκη Κότσιφα, συνήγορο της οικογένειας του θύματος, τη Δευτέρα αναμένεται να παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές η ιατροδικαστική εξέταση τα ευρήματα της οποίας θα καθορίσουν εν πολλοίς και το αν ο θύτης θα κατηγορηθεί για πρόκληση σωματικών βλαβών ή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πάντως, οι γονείς του 15χρονου που τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο μέσα στο σχολείο του, από τον 16χρονο μαθητή, έχουν κινηθεί νομικά τόσο κατά του δράστη όσο και κατά του σχολείου.

Άλλωστε, μιλώντας στο newsit.gr ο πατέρας του θύματος, ξεκαθάρισε ότι κατά τη γνώμη του, ο δράστης ήθελε να τραυματίσει θανάσιμα τον γιο του.

Επίθεση με μολότοφ σε σχολείο της Πάτρας από μαθητές!

Την ίδια ώρα, αποκαλύφθηκε ότι τρεις ανήλικοι μαθητές φέρονται να είναι οι  δράστες της επίθεσης με μολότοφ σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, που έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Πρόκειται για δύο μαθητές Γυμνασίου, ηλικίας 14 και 16 ετών καθώς και για έναν 17χρονο μαθητή λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί του τμήματος της Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν για την υπόθεση, προσήγαγαν το πρωί της Παρασκευής στην Ασφάλεια Πατρών τους τρεις μαθητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Όσον αφορά τα αίτια της επίθεσης στο σχολικό συγκρότημα, εξακολουθούν να παραμένουν υπό διερεύνηση.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις