Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: “Δεν ξεπέρασα τα επιτρεπόμενα όρια” – Η απολογία του άντρα που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση 9χρονης!

Ηράκλειο: “Δεν ξεπέρασα τα επιτρεπόμενα όρια” – Η απολογία του άντρα που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση 9χρονης!

Ο 60χρονος κατηγορήθηκε για την αποπλάνηση της 9χρονης βαφτισιμιάς της κόρης του…

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες (16-04-2019), κατά πλειοψηφία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε 60χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση ενός 9χρονου κοριτσιού.

Η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ήταν κακουργηματική, ωστόσο μία δικαστής και τρεις ένορκοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να μετατραπεί σε πλημμέλημα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Δύο δικαστές και ένας ένορκος μειοψήφησαν, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Υπέρ της ενοχής του 60χρονου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τάχθηκε νωρίτερα και ο εισαγγελέας έδρας.

Ο 60χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά την 9χρονη βαφτισιμιά της κόρης του, όταν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι τους.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν ήταν περισσότερο εκδηλωτικός με το κοριτσάκι, το αγκάλιαζε και το φιλούσε, ποτέ όμως δεν ξεπέρασε τα επιτρεπόμενα όρια.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής εξετάζεται το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτημα για την άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης, δεδομένου ότι δύο τακτικοί δικαστές μειοψήφησαν.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις