Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έκλεψαν το λάδι γνωστού πανεπιστημιακού με τη μέθοδο του… ριφιφί

Ηράκλειο: Έκλεψαν το λάδι γνωστού πανεπιστημιακού με τη μέθοδο του… ριφιφί

Στο στόχαστρο θρασύτατων κλεφτών έπεσε ένας πανεπιστημιακός καθηγητής στο Ηράκλειο. Οι άγνωστοι του έκλεψαν το λάδι της χρονιάς με τη μέθοδο του “ριφιφί”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρρηξη – κλοπή αποκαλύφθηκε το Σάββατο (18.1.2020) με τον καθηγητή να πηγαίνει στην αποθήκη που διατηρεί στον οικισμό Λιλιανό του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο και να βλέπει μία μεγάλη τρύπα στον τοίχο, ενώ μέσα από την αποθήκη έλειπε η ποσότητα λαδιού που είχε αποθηκεύσει.

kloph1

“Οι εικόνες που αντίκρισα ήταν απίστευτες. Οι κλέφτες ήρθαν κατά τη διάρκεια της νύχτας (σ.σ. Παρασκευή 17.1.2020), έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία, και άνοιξαν ανενόχλητοι μία μεγάλη τρύπα – μισό μέτρο περίπου – στον πέτρινο τοίχο και μπήκαν μέσα. Έπειτα άδειασαν το λάδι από τις δύο ανοξείδωτες δεξαμενές που είχα μέσα. Μιλάμε για 250 κιλά λάδι”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο επιστήμονας, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

kloph

Ηράκλειο: Στο έλεος των… διαρρηκτών όλη η περιοχή

Δεν είναι μόνο το σπίτι του ομότιμου καθηγητή που έχει μπει στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Πολλές είναι οι κλοπές που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στον οικισμό Λιλιανό με τους δράστες να κλέβουν κυρίως λάδι και διάφορα άλλα αγροτικά εργαλεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση στις αρχές για περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή καθώς σε όλο το Καστέλι – σύμφωνα με τα λεγόμενά τους – υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός.

πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις