Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Οδός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Γάζι – Συγκίνηση στην τελετή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη – video

Ηράκλειο: Οδός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Γάζι – Συγκίνηση στην τελετή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη – video

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε συγκινημένος στην τελετή. “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε θάρρος. Έβλεπε μπροστά. Αγαπημένος του τόπος η Κρήτη, έδινε πάντα σημασία στην ενότητα του έθνους. Θα στενοχωριόταν αν έβλεπε πως κυλιέται ο δημόσιος λόγος στο βούρκο της λάσπης”…

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (19-07-2018) η τελετή ονοματοδοσίας της οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Γάζι όπου παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την έναρξη της τελετής το λόγο πήρε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης όπου αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στον αείμνηστο πολιτικό. “Στάθηκε στο πολιτικό του ανάστημα. Ήταν ο τελευταίος μιας μεγάλης γενιάς πολιτικών. Ελάχιστος φόρος τιμής για εκείνον είναι αυτή η ονοματοδοσία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαμουλάκης

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε: “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε θάρρος. Έβλεπε μπροστά. Αγαπημένος του τόπος η Κρήτη, έδινε πάντα σημασία στην ενότητα του έθνους. Θα στενοχωριόταν αν έβλεπε πως κυλιέται ο δημόσιος λόγος στο βούρκο της λάσπης”.

“Ήταν περήφανος για την καταγωγή του. Αθεράπευτα Κρητικός, αγάπησε με πάθος την Κρήτη. Όπου κι αν πάω συναντώ αποτυπώματα της δικής του παρέμβασης. Υπήρξε άνθρωπος της αλήθειας και του έργου, ένας πραγματικός οραματιστής. Ήταν υπέρ της συμμετοχής.” σημείωσε ο ίδιος ενώ προσέθεσε “Παρακαταθήκη του ότι η χώρα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της, με βάση τις εμπειρίες του”.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος σημείωσε “Όλα τα χρόνια που ήμουν στα Χανιά τον θαύμαζα σαν άνθρωπο. Αγαπούσε πολύ το λαό, επισκεπτόταν τα μοναστήρια. Ήταν ένας υπερευλογημένος άνθρωπος, ήταν ένα με το λαό, την Κρήτη, και τα Λευκά Όρη”.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις