Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καιρός – Ωκεανίς: Η εξέλιξη και οι εικόνες της κακοκαιρίας – Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και κλειστοί δρόμοι!

Καιρός – Ωκεανίς: Η εξέλιξη και οι εικόνες της κακοκαιρίας – Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και κλειστοί δρόμοι!

Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και τους ισχυρούς ανέμους.
Στα λευκά ντύθηκαν η Θεσσαλονίκη και οι περισσότερες πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Η Ωκεανίς συνεχίζει την πορεία της νότια και ήδη έφτασε στην Εύβοια.
Νέες εικόνες από το πέρασμα του χιονιά που πλησιάζει την Αττική.

Η “Ωκεανίς” βρίσκεται στην Ελλάδα και φέρνει χιόνια, ισχυρούς ανέμους και τσουχτερό κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το έστρωσε από το πρωί, με πολλούς δρόμους να κρύβουν παγίδες. Στα λευκά ντύθηκε -για τρίτη φορά το φετινό χειμώνα- η Θεσσαλονίκη. Από τα ξημερώματα σημειώνεται χιονόπτωση σε ολόκληρο το νομό με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, καθώς τα προβλήματα που προκλήθηκαν νωρίτερα σε χωριά και σε περιοχές της Άνω Πόλης λόγω της χιονόπτωσης αντιμετωπίστηκαν. Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια για τα χωριά Αρδαμέρι του δήμου Λαγκαδά και Λιβάδι και Περιστερά του δήμου Θέρμης, λόγω του όγκου χιονιού στο οδόστρωμα.

Η χιονισμένη Θεσσαλονίκη

   

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Νωρίτερα, νταλίκα ντεραπάρησε στην έξοδο Ιάσμου προς Ξάνθη, στην Εγνατία Οδό. Το πιθανότερο το τροχαίο να σημειώθηκε εξαιτίας των δυνατών ριπών του ανέμου.

Αποκλεισμένο στα χιόνια το Άγιο Όρος

Οι δρόμοι στην Αθωνική Πολιτεία έχουν σκεπαστεί από πολύ χιόνι και η κυκλοφορία, όπου μπορεί να διεξαχθεί, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα δρομολόγια των πλοίων δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και το Άγιο Όρος παραμένει αποκλεισμένο στα χιόνια.

Πυκνό χιόνι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Στις 09:00 η ώρα άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Η χιονόπτωση στα ορεινά είχε αρχίσει από το βράδυ.

Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου περιφερειακά και μηδέν μέσα στην πόλη. Βεβαίως από το απόγευμα η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Στην Καρδίτσα ξεκίνησε να χιονίζει λίγο μετά τις 10.00 το πρωί…

Χιόνια σε Κιλκίς και Χαλκιδική

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία «Ωκεανίδα» στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Η εικόνα σε Λέσβο και Σαμοθράκη

Χιονίζει σε Αγιασο, Σκαλοχωρι, Βατουσα, Μεγαλωχορι, Παλαιοχωρι, Βαφειο, Αμπελικο, Λεπετυμνο, αλλά και χαμηλότερα ενώ σε περιοχές που ρίχνει χιονόνερο αναμένεται να το γυρίσει σύντομα σε χιόνι καθώς οι θερμοκρασίες θα πέσουν κι άλλο. Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Προσοχή στο δρόμο Μ.Λίμνη – Αμπελικού . Δάφνη Αμπελικού (πριν από λίγο).

Gepostet von Σωματείο Εθελοντισμού Άμπελος am Samstag, 23. Februar 2019

Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στη Σαμοθράκη, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους -2 βαθμούς. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, με ένταση 7 μποφόρ.

Το έστρωσε και στην Ευρυτανία

Αυτή την ώρα χιονίζει από την Πτελέα και πάνω μέχρι και μέσα στο Καρπενήσι, όπου το έχει στρώσει για τα καλά. Το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής είναι από τον Τυμφρηστό μεχρι και μετά τη σήραγγα του «Παύλου Μπακογιάννη», όπου η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες.

Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στην Ήπειρο

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, στο Μέτσοβο, στο Δίστρατο Κόνιτσας, στη Βοβούσα, στη Λάϊστα, στο Συρράκο, στην Αετομηλίτσα, στους Χιονάδες κ.α. Οπως είπε o προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρης Μαυρογιώργος , στα ορεινά επικρατούν αρνητικές θερμοκρασίες από -3 βαθμούς Κελσίου με τη χαμηλότερη να καταγράφεται στο Μέτσοβο και στο Πληκάτι με τον υδράργυρο νωρίς το πρωί στους -5.

Μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα μέχρι στιγμής. Αναφορικά με την υπόθεση της 67χρονης κτηνοτρόφου που αγνοείται από χθες στην περιοχή της Σκλίβανης ο κ.Μαυρογιώργος σημείωσε ότι έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια η συνδρομή ελικοπτέρου στις έρευνες πριν πέσει το σκοτάδι.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Εύβοια

Χιόνι έχει πέσει σε Κρυονερίτη, Κοκκινομηλιά και Κερασιά

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο 23.02.2019

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα Βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειονανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: Η Ωκεανίς… είναι εδώ με χιόνια και πολύ κρύο!

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία στα πεδινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ενδεικτικά στην Ανατολική Στερεά 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 400 – 500 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
|Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και το βράδυ 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Βόρεια βορειονανατολικοί 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις