Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Χιονίζει στα ορεινά της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας – Που διακόπηκε η κυκλοφορία!

Καιρός: Χιονίζει στα ορεινά της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας – Που διακόπηκε η κυκλοφορία!

Σε εξέλιξη είναι οι έντονες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Νίκος Γυφτάκης…

Σε εξέλιξη είναι οι έντονες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Νίκος Γυφτάκης.

Ειδικότερα, χιονίζει σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, ενώ στην Ηλεία χιονοπτώσεις καταγράφονται σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, ο Νίκος Γυφτάκης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι στην Αχαΐα τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς στους οδικούς άξονες ώστε να μην υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας. Παράλληλα, τονίζει ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες από την στιγμή που κινούνται εκτός της πεδινής ζώνης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, Γιάννης Τέγας, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα. Μάλιστα, όπως σημειώνει, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι οδηγοί κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στους δρόμους που οδηγούν προς την Ευρυτανία, αλλά και στο δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, από το 11ο χιλιόμετρο.

Στην Αιτωλοακαρνανία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις παρακάτω περιοχές:

*Στην εθνική οδό Αγρινίου – Καρπενησίου, από το 20ο, έως το 52ο χιλιόμετρο.

*Στην εθνική οδό Καλλιθέας – Προυσού, από το13ο, έως 18ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – ‘Ανω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως την τοπική κοινότητα ‘Ανω Χώρας.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Ελευθέριανης, προς τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου, Ελευθέριανης και Αγίας Κυριακής.

*Στην επαρχιακή οδό Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από το 10ο έως το 25ο χιλιόμετρο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις