Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κάλυμνος: Η έγκυος μπήκε στον τέταρτο μήνα και οι εξετάσεις την πάγωσαν – Μεγάλα λάθη σε μια ανατριχιαστική συνέχεια!

Κάλυμνος: Η έγκυος μπήκε στον τέταρτο μήνα και οι εξετάσεις την πάγωσαν – Μεγάλα λάθη σε μια ανατριχιαστική συνέχεια!

Η εγκυμοσύνη είχε ξεκινήσει ιδανικά και ο γυναικολόγος εμφανιζόταν απόλυτα ικανοποιημένος. Ο ίδιος γιατρός που λίγους μήνες αργότερα θα γινόταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής…

Στον γυναικολόγο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, διετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και απομάκρυνση από την εργασία του για ένα έτος.

Κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για έκθεση από την οποία προκλήθηκε βαριά βλάβη στην υγεία νοσηλευόμενης και για παράβαση καθήκοντος, που φέρεται ότι τελέστηκε στην Κάλυμνο κατά το χρονικό διάστημα από 30-6-2009 έως 6-7-2009.

Μετά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα έχει μετατραπεί σε Πλημμέλημα και ως εκ τούτου η αντιμετώπιση του κατηγορούμενου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου αναμένεται να είναι διαφορετική.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Μια Καλυμνιά, σε ηλικία 32 ετών, είχε καταγγείλει ότι τελέστηκαν σε βάρος της τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σωματικής βλάβης, αφού αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης της μήτρας από μικρή ηλικία, αλλά και πως γλίτωσε το θάνατο από σηψαιμία, καθώς ο καταγγελλόμενος προχώρησε σε έκτρωση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το έμβρυο που κυοφορούσε.

Όπως υποστηρίζει το τεμάχισε κατά την καισαρική επέμβαση που πραγματοποίησε και αμέλησε να αφαιρέσει το κεφάλι του από την κοιλιακή της χώρα. 
Φέρεται μάλιστα να προχώρησε σε επέμβαση, παραλείποντας να ακολουθήσει οδηγίες εξειδικευμένου συναδέλφου του νοσοκομείου της Αττικής. Με την αγωγή της κατά του νοσοκομείου διεκδίκησε αποζημίωση συνολικού ύψους 300.000 ευρώ για τις βλάβες που υπέστη.

Όπως απεκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατική», από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο έπασχε από σύνδρομο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άμβλωσης από τον καταγγελλόμενο γιατρό με χειρουργική επέμβαση, παρότι άλλος συνάδελφος του ζήτησε η διαδικασία να γίνει με τη λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής επειδή βρισκόταν στον 4ο μήνα της κύησης.

Η γυναίκα υποβλήθηκε συγκεκριμένα σε δύο εγχειρήσεις από τον ιατρό, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, δεν την ενημέρωσε ότι κατά την τεμάχιση του εμβρύου είχε ξεχαστεί το κεφάλι του στο σώμα της.

Κατά την τρίτη εγχείρηση που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής αφαιρέθηκε το κεφάλι του εμβρύου και η μήτρα της γυναίκας, που γλίτωσε τα χειρότερα κινδυνεύοντας να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από σηψαιμία.

Σημειώνεται ότι εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η γυναίκα, που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην παθολογική κλινική του ίδιου νοσοκομείου, κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου χειρουργείου, συνάδελφός της νοσηλεύτρια είχε δείξει στον σύζυγό της, που απεβίωσε πρόσφατα συνεπεία καρκίνου, ένα τενεκεδάκι στο οποίο υποτίθεται είχε βάλει το κεφάλι του εμβρύου το οποίο όμως δεν είχε αφαιρεθεί!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις