Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κάρπαθος: Σκότωσε με πρωτοφανή αγριότητα ιδιοκτήτη μπαρ – “Δεν το έκανα με πρόθεση και δόλο”!

Κάρπαθος: Σκότωσε με πρωτοφανή αγριότητα ιδιοκτήτη μπαρ – “Δεν το έκανα με πρόθεση και δόλο”!

Σοκαρισμένη η Κάρπαθος από το στυγερό έγκλημα. Ο δολοφόνος του επιχειρηματία έλυσε τη σιωπή του…

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων από το κέντρο υγείας της Καρπάθου και την ιατρική γνωμάτευση από την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου περιμένουν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και η Ανακρίτρια Υπηρεσίας για να αποφασίσουν για την προσωρινή κράτηση ή όχι του 27χρονου δράστη της δολοφονίας του 68χρονου ιδιοκτήτη μπαρ στα Πηγάδια της Καρπάθου.

Ο 27χρονος πέρασε χθες την πόρτα της Ανακρίτριας συνοδευόμενος από το συνήγορο υπεράσπισής του, για να απολογηθεί, χωρίς να έχουν ακόμη σταλεί οι σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις, που πιθανόν να φθάσουν σήμερα και να προστεθούν στο φάκελο της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίας “Δημοκρατική”, κατά τη διάρκεια της απολογίας του δήλωσε ότι το μοιραίο βράδυ της 7ης Ιουλίου πρέπει να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, χωρίς όμως να θυμάται τι ακριβώς είχε πάρει. Οι ουσίες αυτές του δημιούργησαν μεγάλη αναταραχή, σε βαθμό που ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτε απ’ όλα όσα έχει κάνει και του διηγούνται οι υπόλοιποι.

Αρνήθηκε ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία από πρόθεση και με δόλο. Επικαλέστηκε την κατάθεση της συζύγου του θύματος η οποία δήλωσε ότι ο 27χρονος είναι χρήστης ουσιών και ότι είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα.

Η σύζυγος του 68χρονου δήλωσε επίσης ότι το απόγευμα πριν τη δολοφονία, είδε τον δράστη να περνά μπροστά από το μαγαζί τους με απλανές βλέμμα και ότι φαινόταν πώς δεν ήταν καλά. Δήλωσε δε άγνοια για τυχόν διαφορές του 27χρονου με τον 68χρονο.

Ο δράστης αρνήθηκε όσα υποστήριξε η μητέρα του στην κατάθεσή της στην Αστυνομία, ότι δηλαδή είχε διαφορές με τον 68χρονο, επειδή δεν του επέτρεπε να συνάψει σχέσεις με τις κοπέλες που απασχολούσε στο μπαρ, πράγμα το οποίο όπως είπε, δεν ισχύει.

Υποστήριξε ότι από έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι μέχρι και πρόσφατα είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για παράβαση του άρθρου περί απειλής και απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το έγκλημα έγινε το βράδυ της 8ης Ιουλίου. Ο δράστης, έφθασε στο κατάστημα του 68χρονου και άρχισε να τον κυνηγά και να τον μαχαιρώνει με μανία.

Ο 68χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Μόλις ο δράστης είδε τους αστυνομικούς που έφθασαν, βούτηξε στη θάλασσα και κολύμπησε μέχρι την βραχονησίδα «Δεσποτικό» που βρίσκεται ανοιχτά της Καρπάθου.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του έγινε στις 03.00 τα ξημερώματα, από λιμενικούς που έφθασαν στο νησί με πλωτό σκάφος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου να προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις