Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιάννης Μπουτάρης: Δύο προσαγωγές για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μπουτάρης
Φωτογραφία Eurokinissi

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για την άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο (19.05.2018), κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εξετάζει τον βαθμό της συμμετοχής των δύο προσαχθέντων στα επεισόδια. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τουλάχιστον άλλων πέντε ατόμων. Παράλληλα, η Αστυνομία επιδιώκει να συγκεντρώσει υλικό από τηλεοπτικές κάμερες αλλά και κάμερες ασφαλείας.

Γιάννης Μπουτάρης: Η άγρια επίθεση

Άγρια επίθεση από εξοργισμένο πλήθος δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, το απόγευμα του Σαββάτου (19.05.2018).

Ο Δήμαρχος βρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου με την κατάσταση να ξεφεύγει, καθώς κάποια άτομα άρχισαν να βρίζουν τον δήμαρχο και στην συνέχεια δεν δίστασαν να του επιτεθούν με σπρωξίματα και χτυπήματα.

Αμέσως επιχείρησαν οι άνδρες της ασφάλειας του να τον απομακρύνουν. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα άτομα δεν σταμάτησαν πουθενά μιας και πετάχτηκαν πολλά μπουκάλια και αντικείμενα… ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν σε κατάσταση σοκ.

Λίγο μετά την επίθεση ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο πρότειναν να νοσηλευτεί ο δήμαρχος για προληπτικούς λόγους και λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις