Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χαλκιδική: “Ήμουν δίπλα και δε μπορούσα να τους σώσω”!

Χαλκιδική: “Ήμουν δίπλα και δε μπορούσα να τους σώσω”!
ΦΩΤΟ INTIME

Ραγίζει καρδιές ο Ρουμάνος στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
Συγκλονίζουν οι περιγραφές των διασωθέντων στη Χαλκιδική.
Τι λένε μέσα από το νοσοκομείο.
7 οι νεκροί και 120 οι τραυματίες από τη φονική κακοκαιρία.

Έχασε την γυναίκα και το 8χρονο παιδί του μέσα σε μια στιγμή. Οι ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές μετατράπηκαν σε τραγωδία από τη μανία του καιρού.

Ο Ρουμάνος που έχασε την οικογένειά του, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο της ταβέρνας που έτρωγαν, νοσηλεύεται συντετριμμένος στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στο GrTimes πώς την ώρα που συνέβαινε η τραγωδία και έχανε την  οικογένειά του εκείνος ήταν δίπλα τους, χωρίς όμως να καταφέρει δυστυχώς να τους σώσει.

Το νοσοκομείο Πολυγύρου από χθες στις 12:00 το βράδυ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πλήρης ετοιμότητας.

Η κ. Μαναρίδου Ελισάβετ περιγράφει: «Μένουμε στην Ποτίδαια, άρχισε ένα αεράκι και ο σύζυγος πήγε να δει τα φυτά. Αφού τα τακτοποίησε και επέστρεφε μέσα στο σπίτι, πιάνει ένας δυνατός αέρας. Ο αέρας παρέσυρε τη σιδερένια πόρτα και τον χτύπησε στο γοφό. Φώναξα τους γείτονες να με βοηθήσουν να τον βάλουμε στο σπίτι και να τον φέρουμε στο νοσοκομείο».

Η ίδια για τον Ρουμάνο τουρίστα που έχασε τη γυναίκα του και το παιδί του στα Νέα Πλάγια σημείωσε πως όλο το βράδυ έκλαιγε.

Η κ. Άννα Γεωργιάδου χτύπησε στην πλάτη και η μητέρα της έσπασε το χέρι της. Όπως περιγράφει ο δυνατός αέρας έριξε την ίδια και τη μητέρα της κάτω. «Δεν ξέρω πως κατάφερα και σηκώθηκα και σήκωσα και τη μητέρα μου».

Συνολικά 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 120 πήγαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική. Το μεσημέρι, επιβεβαιώθηκε ότι η 7η σορός που βρέθηκε, ανήκει στον ψαρά που βγήκε με τη βάρκα του λίγο πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία…

Καθηλώνουν οι ιστορίες των θυμάτων

Μαζί άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο 2 ετών γιος του όταν δέντρα τους καταπλάκωσαν έξω από το ξενοδοχείο τους, ενώ στη Σωζόπολη το τροχόσπιτο όπου έμεναν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων με τον γιο τους και τον εγγονό τους, έγινε έρμαιο του αέρα και εκτοξεύτηκε 15 μέτρα μακριά. Οι δυο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, ο γιος τους τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι στιγμές του πανικού που έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι στη Χαλκιδική έχουν καταγραφεί σε συγκλονιστικά βίντεο. Ένα από αυτά δημοσιεύτηκε στο BBC. Το έχει καταγράψει τουρίστας και αποτυπώνει τον τρόμο και τον πανικό επικράτησε.

Δείτε το video

 

Σοκαριστική και η μαρτυρία, στο BBC, της τουρίστριας Emily Kishtoo από το Σάρεϊ, που βρισκόταν σε ένα μπιτς πάρτι με την οικογένειά της όταν ξέσπασε η καταιγίδα. «Κυριολεκτικά ήρθε από το πουθενά. Τα φώτα έσβησαν στην παραλία όπου ήμασταν, επικράτησε ένα χάος. Κόσμος έτρεχε, ούρλιαζε και βασικά απλά προσπαθούσε να φύγει από την παραλία», είπε.

Χαλκιδική: Η στιγμή που ο αέρας σπάει τζαμαρία

Σε ένα άλλο συνταρακτικό video έχει καταγράψει τη στιγμή που η ριπή του ανέμου σπάει τζαμαρία στο λόμπι ξενοδοχείου στα Νέα Μουδανιά. Κόσμος τρομοκρατημένος, φωνάζει και προσπαθεί όπως μπορεί να προφυλαχτεί από τη μανία της φύσης.

Click4more: Χαλκιδική: Θάνατος και χαλάσματα – Συγκλονιστικές εικόνες και αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τη φονική κακοκαιρία!

Άνθρωπος που ήταν εκεί περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο όσα έζησε. «Όσοι ήμασταν εκεί χωθήκαμε στο πρώτο ”καταφύγιο” που βρήκαμε… Σε κάτι δωμάτια προσωπικού. Έλεγα για ένα ολόκληρο τέταρτο το Πάτερ Ημών, ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των νεκρών…».

Δείτε το video

«Δεν καταλάβαμε πως πέθανε το παιδί»

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Νέα Πλάγια, την περιοχή στη Χαλκιδική που χτυπήθηκε περισσότερο απ’ όλες. Εκεί έχασε τη ζωή της η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8 ετών γιος της.

Click4more: Νέα Πλάγια Χαλκιδική: Έτσι σκοτώθηκαν στην ταβέρνα μάνα και γιος – Η αυτοψία και οι νέες μαρτυρίες – video

Ιδιοκτήτης εστιατορίου κοντά στην ταβέρνα όπου άφησε η γυναίκα την τελευταία της πνοή περιγράφει τις δραματικές στιγμές στο newsit.gr. Το δικό του μαγαζί βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από την ταβέρνα. «Έπεσε το κιόσκι και προσπαθούσαν να βγάλουν τον κόσμο που καταπλάκωσε. Τα καταφέρανε στο μεγαλύτερο βαθμό, εκτός από τη γυναίκα από τη Ρουμανία. Αυτή έχασε και το παιδί της, αλλά δεν έχουμε καταλάβει πώς πέθανε, αφού δεν ήταν χτυπημένο. Ο ιδιοκτήτης είναι σε τραγική κατάσταση. Πιστεύω ότι δεν υπολογίζει τόσο τις ζημιές όσο το θάνατο των ανθρώπων. Έχει πάνω από τρεις δεκαετίες την ταβέρνα στην περιοχή»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Πηγή: grtimes

Με πληροφορίες και από BBC

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις