Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοκκάρι, η παραδεισένια παραλία στη Σάμο

Κοκκάρι, η παραδεισένια παραλία στη Σάμο

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από το Κοκκάρι Σάμου, έναν τόπο πανέμορφο και προικισμένο με ποικιλομορφιά τοπίων.

Το Κοκκάρι βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Σάμου, επάνω στη επαρχιακή οδό Σάμου – Καρλοβασίου και απέχει 10 χλμ. ΒΔ. της πόλης της Σάμου. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά θέρετρα του νησιού.

Μια διπλή παραλία που καταλήγει σε νησάκι, μια πανέμορφη χερσόνησος και τα γραφικά σπίτια είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που του έδωσαν το βραβείο του 3ου καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού. Το πρακτορείο Best European Destinations ξεχώρισε το Κοκκάρι της Σάμου, ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης και το κατέταξε στην 3η θέση σχετικής λίστας.

Πόλο έλξης στο Κοκκάρι αποτελούν τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια, το μικρό λιμάνι και οι παραλίες (Τσαμαδού, Λεμονάκια και Τσάμπου) που το περιβάλλουν. Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του Κοκκαριού είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ μεγάλο πανηγύρι διεξάγεται στις 27 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Παντελεήμονα.

Το Κοκκάρι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα ως επίνειο του χωριού Μυτιληνιοί. Σύμφωνα με την εκδοχή του Σάμιου λόγιου Επαμεινώνδα Σταματιάδη το όνομά του αποδίδεται στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού, ενός είδους μικρού κρεμμυδιού. Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ως αιτία προέλευσης το όνομα του πρώτου οικιστή της περιοχής. Ως κοινότητα συστάθηκε για πρώτη φορά το 1918 με το ΦΕΚ 204Α – 21/09/1918.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις