Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κως: Τον σκότωσε την ώρα που κοιμόταν – Παρακάλια και σφαίρες σε διαμέρισμα – Το σατανικό σχέδιο!

Κως: Τον σκότωσε την ώρα που κοιμόταν – Παρακάλια και σφαίρες σε διαμέρισμα – Το σατανικό σχέδιο!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συμπληρώνεται το παζλ της στυγερής δολοφονίας. Η Κως παρακολουθεί τις εξελίξεις με αμείωτο ενδιαφέρον…

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει την προσεχή Δευτέρα, 60χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 46χρονου Αλβανού αδελφού της φίλης του. Κατηγορείται πως τον σκότωσε με  κυνηγετική καραμπίνα, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Λάμπη της Κω!

Το έγκλημα έγινε πριν από τρία χρόνια και ο 60χρονος είχε τραυματίσει και την 42χρονη αδελφή του θύματος και φίλη του. Στη συνέχεια έπλυνε τα ρούχα που φορούσε και πέταξε την καραμπίνα στη θάλασσα! Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απλή σωματική βλάβη, οπλοχρησία και διατάραξη οικιακής ειρήνης, κατηγορίες για τις οποίες θα λογοδοτήσει στις 3 Δεκεμβρίου ενώπιον του δικαστηρίου.

Κως: Το έγκλημα που συγκλόνισε το νησί

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ήταν περίπου 05.00 το πρωί στις 25 Ιουνίου 2015, όταν ο 60χρονος κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα πήγε στο σπίτι όπου διέμεναν ο 46χρονος ομογενής από την Αλβανία και η 42χρονη αδελφή του. Όταν έφθασε εκεί, έριξε με το όπλο του δύο φορές στην κλειδαριά της κεντρικής εισόδου του σπιτιού και αφού παραβίασε την πόρτα μπήκε μέσα στο σπίτι.

Εκεί αρχικά συνάντησε στο πρώτο υπνοδωμάτιο τον 46χρονο να είναι ξαπλωμένος και να κοιμάται. Τότε άρχισε να τον πυροβολεί! Στη συνέχεια ο δράστης πάντα με το όπλο στο χέρι προχώρησε προς το επόμενο υπνοδωμάτιο. Εκεί βρήκε την 42χρονη φίλη του η οποία από τον θόρυβο και τους πυροβολισμούς είχε σηκωθεί. Ο 60χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, της έβαλε την κυνηγετική καραμπίνα στην κοιλιά και η 42χρονη άρχισε να τον εκλιπαρεί να την αφήσει ήσυχη! Ο ίδιος τότε την χτύπησε με το κοντάκι του όπλου στον αγκώνα και τράπηκε σε φυγή!

Άμεσα στο σημείο του περιστατικού έσπευσαν αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο της Κω. Αν και αρχικά η κατάσταση της υγείας του 46χρονου ομογενή από την Αλβανία φαινόταν καλή, μέσα σε λίγη ώρα άρχισε να χειροτερεύει και έτσι στις 25 Ιουνίου 2015 το μεσημέρι μεταφέρθηκε επειγόντως στην Αθήνα στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού όπου λίγες ώρες αργότερα (το απόγευμα της ίδιας ημέρας) υπέκυψε στα τραύματά του.

Η σύλληψη και η ομολογία του δράστη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που τον αναζητούσαν κατάφεραν να τον εντοπίσουν την ίδια μέρα το μεσημέρι, τον προσήγαγαν στο τμήμα και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του άτυχου 46χρονου ομογενή από την Αλβανία. Από τον τόπο του εγκλήματος συλλέχθηκαν μεταξύ άλλων εννέα κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, όμοια με αυτό που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, αλλά και ένα ακόμη όπλο το οποίο μαζί με αυτό που πυροβόλησε κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 60χρονος ομολόγησε την πράξη του, και μάλιστα ήταν αυτός που υπέδειξε το σημείο στο οποίο είχε πετάξει στη θάλασσα τη σπασμένη καραμπίνα, μέρος της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί και να την ανασύρουν από τον βυθό.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις