Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση σε ελεγκτές ΑΑΔΕ: Τον χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι

Επίθεση σε ελεγκτές ΑΑΔΕ: Τον χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Τι αποκαλύπτει στο newsit.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης.
Όλη η Αστυνομία της Κρήτης ψάχνει για τον νταή φορτηγατζή.
Στο νοσοκομείο οι δύο ελεγκτές – Η γυναίκα έχει ρήξη τυμπάνου.
Προστασία από την πολιτεία ζητούν οι ελεγκτές.

Όλο το νησί της Κρήτης “χτενίζουν” οι αστυνομικοί, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό φορτηγού που φέρεται να ξυλοφόρτωσε τους δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, όταν εκείνοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν, την ώρα που εφοδίαζε με εμπόρευμα μια καντίνα στο Ρέθυμνο.

Όπως είπε στο newsit.gr, ο Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Παπαδάκης:

“Είναι ένα θλιβερό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε διάφορα θέματα που έχουν οι συνάδελφοι όταν προσπαθούν να ασκήσουν το καθήκον τους. Πρόκειται για δυο συναδέλφους οι οποίοι είναι υποδείγματα επαγγελματισμού και ευγένειας. Από τους πιο πράους που έχουμε. Η συμπεριφορά του φορολογούμενου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Η Πολιτεία θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης των οργάνων της, όταν ακούν τα καθήκοντά τους, για να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα.

Πρόκειται για ελεγκτές οι οποίοι ανήκουν στην Εφορία του Ηρακλείου Κρήτης. Ήταν ένα κλιμάκια τεσσάρων ατόμων. Οι δυο συνάδελφοι έκαναν τον έλεγχο και οι άλλοι δύο ήταν κοντά στο περιστατικό και έσπευσαν για να βοηθήσουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 58χρονος και η 55χρονη, σταμάτησαν ένα φορτηγό το οποίο μετέφερε κάρβουνα και, κατά τον έλεγχο δεν δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα περιστατικά. Τότε, ο ιδιοκτήτης του φορτηγού επιτέθηκε στους ελεγκτές. Πήρε μια πέτρα και χτύπησε με αυτήν στο κεφάλι τον άνδρα, ενώ γρονθοκόπησε τη γυναίκα, η οποία είναι και πιο σοβαρά τραυματισμένη, έχει διάτρηση τυμπάνου. Μετά το περιστατικό ο ιδιοκτήτης μάλλον πήρε το φορτηγό και εξαφανίστηκε. Λίγο αργότερα το παράτησε σε ένα άλλο σημείο και τώρα αναζητείται από την αστυνομία”.

Σύμφωνα με το Γιώργο Τσαγκαράκη ο οποίος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, “τέτοια περιστατικά σημειώνονται συχνά, απλώς, δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιατί οι εφοριακοί απειλούνται από τους φορολογούμενους”.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις