Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Απίστευτο! Η βροχή δημιούργησε καταρράκτη! Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Απίστευτο! Η βροχή δημιούργησε καταρράκτη! Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη
ΦΩΤΟ από το ekrti

Προβλήματα σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Κρήτης προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί με βασικό χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις ειδικά στην περιοχή του Ηρακλείου.

Η ποσότητα νερού που έπεσε σήμερα στην Κρήτη είναι τόσο μεγάλη μετά από μήνες ανομβρίας, που προκάλεσε κατολισθήσεις  αλλά… και ασυνήθιστες εικόνες. Ακόμα και έναν…”καταρράκτη” στο Ηράκλειο! Το νερό είναι τόσο πολύ, που πέφτει πάνω στα βράχια, στην έξοδο του αεροδρομίου Ηρακλείου προς Χερσόνησο!

Στην περιοχή Γούδουρα Σητείας, υδροστρόβιλος «σήκωσε» θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε υποδομές.

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων αναφέρθηκαν στο οδικό δίκτυο από ‘Αγιο Νικόλαο προς Ελούντα, Ηράκλειο προς Μεσσαρά, Πέτρα Σελί προς Ομαλό και στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κολυμπάρι προς Κίσαμο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού καθώς και τα τμήματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των δήμων, ενώ καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις