Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: Η εξομολόγηση του πρώην δημάρχου που γίνεται παπάς! “Ήταν νεανικός μου πόθος” [pics]

Λάρισα: Η εξομολόγηση του πρώην δημάρχου που γίνεται παπάς! “Ήταν νεανικός μου πόθος” [pics]

Νέος κύκλος – σίγουρα διαφορετικός και για τους περισσότερους μη αναμενόμενος – ξεκινά στη ζωή ενός εκ των πρωταγωνιστών – επί δεκαετίες – στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Ρίζος Κομήτσας κάνει πράξη την απόφασή του, τον «νεανικό πόθο» – όπως ο ίδιος τον χαρακτηρίζει – και από αύριο θα φέρει το ράσο…

Προφανώς αυτή η απόφαση προκάλεσε αίσθηση. Ο κ. Κομήτσας είναι ένας αυτοδιοικητικός – από τους πλέον πολύπειρους και πολυνίκεις – ο οποίος άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα σε τοπικό επίπεδο. Από το 1982, όταν έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για κοινοτικός σύμβουλος στην – τότε – Κοινότητα Νίκαιας και αφού στη συνέχεια εξελέγη Κοινοτάρχης, δήμαρχος Νίκαιας, δήμαρχος Κιλελέρ, πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος κατά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, πλέον αλλάζει ριζικά πορεία…

Με την πραότητα και την παρρησία που τον διακρίνει ο κ. Κομήτσας μιλά για την μεγάλη απόφαση που έλαβε ώστε να υπηρετήσει την γενέτειρα του πατέρα του, την Ανατολή του Δήμου Αγιάς, ως ιερέας. Σε ηλικία 64 ετών πλέον, με μια ευτυχισμένη οικογένεια και αφού έζησε την καταξίωση από τους συμπολίτες του, αλλά και την εξουσία που παρέχει ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανοίγει από αύριο Σάββατο ο κύκλος της ιεροσύνης και της πνευματικής προσφοράς.

«Θεώρησα ότι έκλεισε πλέον ο κύκλος μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» επισημαίνει χαρακτηριστικά και αφού δηλώνει την ευγνωμοσύνη του προς όλους εντοπίζει στην αιτία που επέσπευσε μια ειλημμένη για τον ίδιο απόφαση «δεν υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας και ανάπτυξης κάποιων δραστηριοτήτων στην παράταξή μας. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο συντόμευσε την απόφασή μου. Γιατί είχα πάρει απόφαση να αποχωρήσω».

«Αρκετό διάστημα σκεφτόμουν ότι με την αποχώρησή μου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να δραστηριοποιηθώ σε αυτόν τον τομέα (σ.σ. στην ιεροσύνη). Βέβαια, επέλεξα την Ανατολή και για συναισθηματικούς λόγους…» αναφέρει και αμέσως εξηγεί γιατί θα είναι εφημέριος στο ορεινό χωριό του Δήμου Αγιάς: «Από εκεί ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος έζησε σε δύσκολα χρόνια – ορφανός, φτωχός – και πάντοτε μας μιλούσε για το χωριό του και αυτό μας δημιούργησε μια μεγάλη αγάπη και μια αναφορά στο χωριό», ενώ για την δική του γενέτειρα, τη Νίκαια σπεύδει να δηλώσει πως «το καθήκον μου στη Νίκαια το έκανα 35 χρόνια και με το παραπάνω».

Ο κ. Κομήτσας στέλνει το δικό του μήνυμα στους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια, ενώ κάνει ειδική αναφορά σε όσους τον κατέταξαν πρώτο σε σταυρούς κατά τις περιφερειακές εκλογές του 2019: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου… Στους Νικαιώτες, στους δημότες του Δ. Νίκαιας, στους δημότες του Δ. Κιλελέρ, σε όλους τους πολίτες της Π.Ε. Λάρισας που στις πρόσφατες εκλογές με ψήφισαν και μάλιστα με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών. Γέμισαν την καρδιά μου από συναισθήματα, από αγάπη, από εκδηλώσεις εκτίμησης στο πρόσωπο μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Και με την ευκαιρία να ζητήσω συγνώμη σ’ αυτούς που με ψήφισαν στην Περιφέρεια και δεν ολοκλήρωσα εκεί τη θητεία μου».

«Θεώρησα ότι με την αποχώρησή μου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ο χρόνος να δώσω σάρκα και οστά σ’ αυτήν μου την επιθυμία και στον πόθο τον νεανικό» υπογραμμίζει ο Ρίζος Κομήτσας, ενώ αναφέρεται στην προσέγγιση προς τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, στον οποίο ανέπτυξε τη σκέψη του, ώστε να μπει στον χώρο της ιεροσύνης: «Μετά χαράς με δέχθηκε και τον ευχαριστώ γι’ αυτό» λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εκφράζει τα αισθήματα βαθιάς εκτίμησης που τρέφει για τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρινίζει πως θα είναι άμισθος ιερέας, καθώς ο ίδιος είναι ήδη συνταξιούχος του Δημοσίου από την υπαλληλική θέση που είχε και δηλώνει πως «θα συνεχίσω να ζω στη Νίκαια, ενώ θα εξυπηρετώ την Ανατολή και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου. Βέβαια το καλοκαίρι – καθώς έχω σπίτι εκεί – όπως βρισκόμουν στην Ανατολή εκεί θα βρίσκομαι και τώρα».

Πηγή: larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις