Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μαγεία! Πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν «απόβαση» στο Ναύπλιο [pics, video]

Μαγεία! Πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν «απόβαση» στο Ναύπλιο [pics, video]

Περισσότερα από 50 φλαμίνγκο προσγειώθηκαν την Δευτέρα στον Υδροβιότοπο του Ναυπλίου για να ξεκουραστούν από το ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης.

Στο τέλος του καλοκαιριού εκατομμύρια πουλιά πραγματοποιούν με ακρίβεια το ίδιο ακριβώς ταξίδι προς τις θερμότερες περιοχές, κυρίως της Αφρικής.

Σμήνη φλαμίνκγο προικισμένα από τη φύση με την τέλεια μορφολογία και φυσιολογία ώστε να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, πετούν σε σμήνη προς περιοχές με πιο εύκρατο κλίμα όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι ευνοϊκότερες και κυρίως, η εύρεση τροφής ευκολότερη.

Τα πουλιά αυτά ακολουθούν μεταναστευτικούς, εναέριους διαδρόμους με τρόπους που δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί επαρκώς, με μία δεινή, έμφυτη ικανότητα προσανατολισμού που εικάζεται ότι σχετίζεται με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς την μορφολογία του εδάφους και τη θέση του Ήλιου, το ταξίδι των αποδημητικών φλαμίνγκο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης τους και ένα σημαντικό ευαίσθητο κομμάτι του παγκόσμιου οικοσυστήματος.

πηγή: argolikeseidhseis

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις