Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεσσηνία: Έχουν και τα Φιλιατρά πύργο του Άιφελ – Αυτό είναι το πιστό αντίγραφο που κεντρίζει τα βλέμματα [pics]

Μεσσηνία: Έχουν και τα Φιλιατρά πύργο του Άιφελ – Αυτό είναι το πιστό αντίγραφο που κεντρίζει τα βλέμματα [pics]

Ο… ελληνικός πύργος του Άιφελ βρίσκεται στα Φιλιατρά στη Μεσσηνία και είναι ομοίωμα του διάσημου πύργου που βρίσκεται στο Παρίσι. Μετά την ανακατασκευή του, έχει γίνει πόλος έλξης…

Ο… ελληνικός πύργος του Άιφελ βρίσκεται στα Φιλιατρά στη Μεσσηνία και είναι ομοίωμα του διάσημου πύργου που βρίσκεται στο Παρίσι. Η διαφορά τους είναι ότι ο ελληνικός είναι χαμηλότερος σε ύψος, κατά περίπου 300 μέτρα, καθώς αγγίζει μόλις τα 26, σε αντίθεση με τον κανονικό που φτάνει τα 325 μέτρα.

Βρίσκεται στην βορειοδυτική είσοδο της κωμόπολης των Φιλιατρών που τον φιλοξενει και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Κατασκευάστηκε το 1960, με δωρεά του Ελληνοαμερικανού Χαράλαμπου Φουρναράκη ή αλλιώς Χάρυ Φουρνιέ, που ήταν διακεκριμένος γιατρός και ένας από τους σημαντικότερους ευεργέτες της γενέτειράς του.

Εκτός των άλλων ο πύργος συμβολίζει την συνεργασία των δύο λαών. Πρόκειται για το Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά του δήμου Τριφυλίας, που αποκαλείται επίσης «Μικρό Παρίσι», λόγω του αντιγράφου. Ο πύργος ανακατασκευάστηκε από το Δήμο το 2007.

Οι εικόνες από τον πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις