Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άργος: Αμερικανοί επενδυτές θα ζωντανέψουν τις Μυκήνες – Συμφωνία για Μυθολογικό θεματικό πάρκο

Άργος: Αμερικανοί επενδυτές θα ζωντανέψουν τις Μυκήνες – Συμφωνία για Μυθολογικό θεματικό πάρκο

Στην περιοχή των Μυκηνών βρέθηκαν εκπρόσωποι Αμερικάνικων funds και έχουν εντοπίσει έκταση 2000 – 3000 στρεμμάτων με στόχο να δημιουργήσουν Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο! Τι συμφώνησε ο Δήμος Άργους με τους εκπροσώπους του fund.

Ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή του Άργους, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Το Σάββατο, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Δήματρχος Άργους και εκπροσώπους του επενδυτικού fund, για τη συμφωνία για τη δημιουθργία του Μυθολογικού Πάρκου των Μυκηνών. Στην συνέντευξη συμμετείχαν, ο Dr. Charles Thornton Επίτιμος Πρόεδρος και σύμβουλος επενδύσεων της Charles H.Thornton & Company και Πρόεδρος και βασικός μέτοχος της TGE, LLC-EPC , η κ. Χριστίνα Πρίμπας συνεργάτιδα του Dr Thornton, ο κ. Γεώργιος Ρώσσης Σύμβουλος Επενδύσεων και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών δήλωσε: Μετά από πολύμηνες προσπάθειες συνεργαζόμαστε πλέον με μια εταιρεία κολοσσό στον τομέα σχεδίασης, διαχείρισης, χρηματοδότησης, κατασκευής και ολοκλήρωσης επενδυτικών έργων σε συνεργασία με πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συνεργασίας μας είναι η αποδοχή από πλευράς του προέδρου της Dr Charlie Τhornton του οράματος της Δημοτικής αρχής και εμού προσωπικά, να προσδώσουμε στον πολιτισμό μας την αξία που του πρέπει στην παγκόσμια τουριστική αγορά και να ωφεληθεί πολλαπλώς ο τόπος μας.

Ο Dr Thornton δήλωσε πως ο Όμιλος εταιρειών του δεσμεύθηκε να υλοποιήσει:
α) Το θεματικό πάρκο με βάση τη νεοφυή τεχνολογίας της, πολύ συντομότερα και με μικρότερο κόστος από το συμβατικό το οποίο υπολογίστηκε περίπου στα 600.000.000 ευρώ και σύμφωνα με το Νόμο 2160/1993 και την υπ. αρ. 16793/23-9-2009 ΚΥΑ
β) Να οργανώσει το θεματικό Πάρκο με άξονα τρία κεντρικά θέματα, της μυθολογίας της ψυχαγωγίας και των επιστημών. Η εξειδίκευση τους θα ανακοινωθεί όταν οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν.
γ) Να συμπεριλάβει στην επενδυτική της πρόταση αιτήματα του Δήμου τα οποία αποσκοπούν στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
δ) Να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 6.000 έως 7.000 άτομα από τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Από πλευρά του ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεσμεύθηκε να υποδείξει την αναγκαία έκταση γης για αγορά και να επιμεληθεί τις προδιαγραφές επιλογής θέσης της 16793/23-9-2009 ΚΥΑ και τον Νόμο 2160/93 και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τον επενδυτή. Κρίθηκε σκόπιμο μετά την συνέντευξη τύπου να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου Άργους Μυκηνών ούτως ώστε τα πρακτικά τα οποία με σύμφωνη γνώμη των παρόντων μεταφράστηκαν από τα ελληνικά στα αγγλικά, να υπογραφούν και από τα δυο μέρη. Με τα προαναφερόμενα συνημμένα πρακτικά:
α) Ο Όμιλος εταιρειών του Dr Thornton και ο ίδιος προσωπικά δεσμεύτηκε για το αναγκαίο ποσό και τον τρόπο χρηματοδότησης του προτεινόμενου έργου (Θεματικό Πάρκο Αργος-Μυκήνες)
β) Το χρονοδιάγραμμα σχεδίασης εκτέλεσης και εν γένει αποπεράτωσης του προαναφερόμενου έργου θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τις συνέργιες και των δυο μελών οι οποίες συνέργιες θα διευκρινιστούν στο σημερινό meeting του οποίου το αποτέλεσμα θα διατυπωθεί και θα δοθεί και στα δυο μέρη, ούτως ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών να διατυπωθούν και από τις δυο πλευρές οι προτάσεις τους ούτως ώστε να αποτυπωθεί το τελικό αποτέλεσμα σχεδιασμού της πρότασης για το προαναφερόμενο έργο.

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις